Expert club Parimatch обговорив теми старту збірної України у відборі ЧС-2022 та підготовки до Євро-2020

У Києві у PMHUB відбулося чергове засідання Expert club Parimatch. Захід був організований Українською асоціацією футболу та офіційним партнером національної збірної України Parimatch.

Цього разу відомі футбольні експерти, функціонери та гравці обговорили старт збірної України у відборі ЧС-2022 та підготовку команди до фінальної частини Євро-2020.

Гостями Expert club Parimatch стали перший віце-президент УАФ Анатолій Демяненко, колишній півзахисник збірної України, а нині — футбольний експерт Євген Левченко та футболісти національної команди Олександр Зінченко, Едуард Соболь, Сергій Кривцов та Анатолій Трубін. Анатолій у матчі з Казахстаном уперше зіграв за збірну й тим самим встановив новий рекорд. Він став наймолодшим голкіпером-дебютантом в історії синьо-жовтих, за що отримав спеціальний приз від компанії Parimatch. «Це дуже приємна для мене подія, адже здійснилася моя мрія. Мета кожного футболіста — виступати за свою збірну. Для голкіпера здійснити цю мрію дещо складніше, ніж для польового гравця, адже тебе рідко випускають на заміну, потрібно виступати в основному складі. Для мене це величезний крок, який робить мене сильнішим. Я розумію, що моя праця не минає марно», — поділився враженнями Анатолій Трубін.

Фото Паріматч

Саме результати попередніх трьох матчів стали головною темою Expert club Parimatch. Гості заходу зазначили, що ситуація у групі доволі складна, але в нас залишаються непогані шанси на вихід до фінальної частини мундіалю.

Анатолій Демяненко: «Однією з причин, чому Україна не здобула перемоги в іграх з Фінляндією й Казахстаном, на мій погляд, стала відсутність уболівальників на трибунах «Олімпійського». Що ж, доведеться надолужувати згаяне. На мою думку, долю другого місця вирішуватимуть між собою три команди — Україна, Боснія і Герцеговина та Фінляндія. Можна поборотися й за перше місце, таке завдання відкидати не треба, але виконати його буде важко. Необхідно переосмислити ці три зустрічі й рухатися вперед».

Фото Паріматч

Сергій Кривцов: «Перед грою з Францією у нас було не так багато часу на нову тактику, але була теорія, і тренери нам чітко пояснили, як грати. Вважаю, що в захисті ми нормально впоралися. Французи поміняли гру в другому таймі, але ми більше не пропустили. Ми виходили з думкою виграти, а не відбитися, вірили у свої сили, незважаючи на те, що вони чемпіони, розуміли, але все одно про нічию не думали, щоб не пропустити п'ять-шість голів.

Фото Паріматч

У таких матчах, як із Казахстаном, важко, коли не реалізовуєш 1015 моментів. Закрадається думка, що один момент біля наших воріт може закінчитися голом. Так і вийшло. Не хочеться нікого звинувачувати, хто не добіг і хто помилився. Треба проаналізувати, зробити висновки, щоб у майбутньому таке не повторювалося.

Нам нема куди відступати. Ми потрапили у справжню турнірну яму через ці результати, тому в нас один шлях — лише вперед».

Олександр Зінченко: «Це гордість і честь бути капітаном збірної. Але тиску не було, хоча я відчув додаткову відповідальність. Усе-таки капітан не просто людина, яка носить пов'язку. Він повинен підтримувати партнерів, заводити, відповідати за дисципліну. Відповідальність була, але на грі це не відбивалося. Вважаю, що в матчі з Францією ми показали характер, зарядилися словами нашого штабу. Найголовнішим було витримати 20 хвилин. Ми знали, що потім буде шанс, і в підсумку ми свій момент реалізували. Вважаю, що ми це заслужили.

Фото Паріматч

Французи — справжні вбивці на футбольному полі, дуже голодні на перемоги та голи. Якщо взяти того самого Кіліана Мбаппе, то він, коли виходить на поле, хоче знищити супротивника, забити якомога більше м’ячів, побити всі рекорди. І така в них уся команда. Ніякої недооцінки щодо нас з їхнього боку не було.

Із Фінляндією ми контролювали всю гру, забили гол, але на останньому відрізку не вистачило концентрації, дисципліни. Треба було довести матч до перемоги. Фіни оборонялися в п'ять захисників. Непросто було. Але ми виграємо разом і програємо теж разом, тому не будемо міркувати, хто більше помилився.

Після поєдинку з Казахстаном я був спустошений. Ми створили багато моментів, було чимало ударів. Гості один раз перейшли на нашу половину поля й забили гол, як ми з Францією. Та все позаду, і тепер потрібно гарне витягти, а погане забути й рухатися далі».

Едуард Соболь: «По ходу поєдинку з Фінляндією ми повністю контролювали гру. Забили м'яч, але в останньому ігровому відрізку нам не вистачило чи то концентрації, чи то дисципліни».

Разом із тим експерти заявили, що тепер найголовніше завдання для збірної України – успішно виступити на чемпіонаті Європи. Турнір стартує вже за два місяці, й у травні команда розпочне підготовку до нього, яка включатиме ряд спарингів.

Фото Паріматч

Євген Левченко: «Гра з Францією була важлива в плані старту відбору. Глобально вона мені сподобалася, хоча ми створили мало моментів біля чужих воріт. Може, не завжди все виходило, але важко грати проти французів, у складі яких — чемпіони світу. Якщо говорити про нову тактичну побудову, то я не побачив, щоб українська збірна зазнала глобальних проблем, адже провалів не було. Схема була незнайома хлопцям, але вони швидко перебудувалися. Результат із Францією був позитивним, і я сподівався, що у грі з фінами буде те саме. Думав ще, варто грати з ними так само чи перебудуватися.

Другі матчі завжди складні, команда не була свіжою, але все одно ми створювали моменти. Я розмовляв із воротарем фінів. Вони приїхали до Києва за нічиєю. Навіть якби вони програвали — 0:2, усе одно билися б до останнього. Нам у цьому матчі не вистачило другого голу. Якби забили, було б простіше, не було б паніки в останні 10 хвилин. У підсумку вийшов сумбур. Фіни ж були наполегливі, а Пуккі створив чимало проблем нашій обороні. Прикро, що ми втратили два очки.

...Я думаю, що всі наші хлопці чудово розуміють, що чемпіонат Європи — це своєрідна ярмарка гравців. Це незабутня подія. Я хочу побажати, щоб українці підійшли до нього без травм, у гарному фізичному та психологічному стані. Я вважаю, що головною буде гра з нідерландцями. Але, з іншого боку, коли їх перемагати, якщо не зараз? Не применшую їхні якості, але саме зараз у Нідерландах дуже багато критикують гру команди».

Фото Паріматч

Директор зі зв'язків із громадськістю Parimatch Ukraine Вадим Місюра: «Від усієї команди нашої компанії хочу побажати збірній України перемог та удачі на чемпіонаті Європи. Ми впевнені, що не станемо просто спостерігачами цієї події. Ви самі зможете побачити, що Parimatch зробить багато цікавих продуктів, кейсів, які запропонує в рамках підготовки до Євро. Ми завжди будемо поряд і намагатимемося створити всі умови для того, щоб український уболівальник був поруч із вами, і ви це відчували. Ми з вами єдине ціле протягом уже багатьох років!»

На завершення засідання Parimatch Ukraine учасникам заходу продемонстрували ексклюзивний матеріал із майбутнього відеоролика про збірну України, який компанія Parimatch готує до європейської першості.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини