ЧС-2022. Новини з табору збірної України: теорія, примірка та насичене тренування

У п’ятий день збору національна команда сконцентрувалася на підготовці до наступного березневого суперника — збірної Фінляндії.

Уранці на теоретичному занятті тренерський штаб розібрав нашу гру з Францією, зробивши акцент на відповідних корективах, які необхідно імплементувати в наступному матчі.

Фото Павла Кубанова

Між теорією та обідом у хлопців було трохи часу на незвичну для футбольних буднів справу — примірку офіційних ділових костюмів, в яких делегація національної команди поїде на фінал Євро-2020. Як правило, така процедура відбувається перед фінальним турніром чемпіонату світу або Європи, у нашому випадку — раз на чотири роки. Партнер збірної України — компанія «Арбер» — підготував стильні елегантні костюми, тож у хлопців з’явилася нагода для позитивних емоцій та дружніх жартів, що ніколи не буває зайвим для підтримки гарного настрою в команді.

Фото Павла Кубанова

А під кінець світлового дня — знову робота. На вечірньому тренуванні продовжилося відпрацювання тренерських задумів, з якими команда ознайомилася на теоретичному занятті. Ігрові серії допомагають відпрацьовувати тактичні схеми та здійснювати ротацію виконавців по позиціях. Нині конкуренція у складі збірної доволі відчутна: що молоді, що досвідчені — усі хочуть потрапити до складу на матч. 29 футболістів, присутніх у таборі збірної, борються за своє місце на полі. Тож тренерському штабу доводиться робити скрупульозний аналіз, аби вибрати найкращих. Найважливіше, що всі здорові.

Фото Павла Кубанова

Завтра цей процес продовжиться під час передігрового заняття — о 18.30 синьо-жовті розпочнуть офіційне тренування на полі НСК «Олімпійський». А за півгодини до цього Андрій Шевченко та один із гравців збірної дадуть онлайн-прес-конференцію представникам засобів масової інформації.

Фото Павла Кубанова

Склад збірної України

Воротарі: Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва — «Шахтар»), Георгій Бущан («Динамо»), Дмитро Різник («Ворскла»), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Сергій Кривцов, Микола Матвієнко (обидва — «Шахтар»), Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Олександр Тимчик, Олександр Караваєв (усі — «Динамо»), Юхим Конопля («Десна»), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Богдан Михайліченко («Андерлехт», Бельгія).

Півзахисники: Марлос, Євген Коноплянка (обидва — «Шахтар»), Володимир Шепелєв, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко (усі — «Динамо»), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Руслан Маліновський, Віктор Коваленко (обидва — «Аталанта», Італія), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія).

Нападники: Жуніор Мораес («Шахтар»), Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Артем Довбик («Дніпро-1»).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.12.2022 23:14

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії у чвертьфіналі поступилася Франції й залишила ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, вибу...

25.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії зберегла за собою перше місце у групі В ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пров...

05.10.2022 16:22

Офіційно. Португалія, Іспанія та Україна подають спільну заявку на проведення Чемпіонату Світу 2030 року

5 жовтня у штаб-квартирі УЄФА відбувся брифінг за участі президента Фе...

05.06.2022 15:15

Інформація щодо трансляції матчу плей-офф відбору ЧС-2022 Уельс — Україна

Матч плей-офф відбору ЧС-2022 між збірними Уельсу та України, який від...

Підписатися на новини