ЧС-2022. Новини з табору збірної України: національна команда провела перше тренування у 2021 році

Національна команда України розпочала роботу на зборі. Після отримання результатів ПЛР-тестів, які були негативними в усіх членів команди, гравці, тренери та персонал вирушили на НТК імені Баннікова.

Фото Павла Кубанова

У першому тренуванні взяли участь 26 з 29-ти викликаних на збір гравців. Троє відсутніх — це «італійці» Руслан Маліновський та Віктор Коваленко, а також «англієць» Андрій Ярмоленко, прилетіли до Києва в той час, коли вечірнє тренування якраз розпочалося. Для початку хлопці, як і вся команда, здадуть ПЛР-тест, а вже потім зможуть об’єднатися з партнерами по збірній.

Фото Павла Кубанова

Перед початком тренування головний тренер, традиційно зібравши команду в колі, зробив акцент на важливості березневих ігор та звернув увагу хлопців на заходах безпеки під час пандемії, які передбачають відсутність будь-яких контактів із зовнішнім світом. Упродовж усього збору команда перебуватиме в так званій «бульбашці», не контактуючи з навколишнім середовищем з метою уникнення ризику зараження. 

Фото Павла Кубанова

На початку тренування команда розділилася на дві групи. Гравці, які вчора зіграли за свої клуби, виконали низку відновлювальних вправ, запропонованих тренером із фізпідготовки Іваном Баштовим. У той же час решта команди працювала з іншим тренером із тактико-фізичної підготовки — Андреа Адзаліном. Водночас із воротарями, серед яких — дебютант головної команди Анатолій Трубін, традиційно працював Педро Харо. У першому занятті взяли участь усі п’ятеро викликаних на збір голкіперів.

Фото Павла Кубанова

Упродовж тренування гравці виконали кілька ігрових серій, спрямованих на відновлення тонусу: важливо привести всіх виконавців до спільного функціонального знаменника. А часу до першого матчу майже немає — уже завтра вранці синьо-жовті проведуть передігрове тренування. Відбудеться воно, як і сьогоднішнє, на НТК імені Баннікова (початок об 11.00, перші 15 хвилин будуть відкритими для  ЗМІ). За півгодини до цього головний тренер Андрій Шевченко та один із гравців зустрінуться з представниками мас-медіа в онлайн-режимі.

Фото Павла Кубанова

Після ранкового тренування збірники повернуться до готелю «Опера» для того, щоби пообідати, узяти свої валізи та вирушити до аеропорту «Бориспіль». На 16.00 заплановано виліт рейсу Київ – Париж.

Але все це буде завтра. Сьогодні ж увечері на команду чекає перше теоретичне заняття.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.12.2022 23:14

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії у чвертьфіналі поступилася Франції й залишила ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, вибу...

25.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії зберегла за собою перше місце у групі В ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пров...

05.10.2022 16:22

Офіційно. Португалія, Іспанія та Україна подають спільну заявку на проведення Чемпіонату Світу 2030 року

5 жовтня у штаб-квартирі УЄФА відбувся брифінг за участі президента Фе...

05.06.2022 15:15

Інформація щодо трансляції матчу плей-офф відбору ЧС-2022 Уельс — Україна

Матч плей-офф відбору ЧС-2022 між збірними Уельсу та України, який від...

Підписатися на новини