Друга ліга. «Карпати» (Галич), «Буковина» й «Метал» підписали новачків-легіонерів, а «Черкащина» знялася з дистанції

У ФК «Буковина» доволі швидко знайшли заміну головному тренеру Степану Маковійчуку, що пішов у відставку. Новим керманичем став Євген Коваленко, який раніше працював в академії «Дніпра» та був помічником головного тренера в друголіговій «Перемозі».

Як часто буває в таких випадках, фахівець приїхав до Чернівців із групою потенційних новобранців, один з яких, нігерійський легіонер Девід Еногела, уже підписав контракт із клубом. Контрольні матчі значно оновлена «Буковина» поки що проводить невдало.

З’явився перший легіонер і у ще одній команді групи «А», «Карпатах» (Галич). Це аргентинський півзахисник Лукас Патанеллі, інтерес до якого свого часу виявляла навіть знаменита «Барселона». У лютому латиноамериканець був на перегляді у львівському «Русі», але зрештою опинився в Галичі. Нині Лукас зі своєю новою командою перебуває на зборі в Туреччині, де прикарпатці перемогли «Акжайик» із Казахстану (1:0) та поступилися «Нуадібу» з Мавританії (1:2) і «Кривбасу» (1:3). «Карпати» також поповнили свої лави досвідченими Ігорем Худобяком та Романом Никитюком, відомими за виступами за «Прикарпаття» та «Волинь» відповідно.

Із цієї ж групи на зборі в Туреччині також перебувають «Діназ», «Епіцентр» та «Поділля». Що цікаво, команди з Вишгорода та Хмельницького проводили свої контрольні поєдинки з першоліговим «Альянсом» і перемогли — відповідно 2:1 та 1:0.

А футболісти з Дунаївців розійшлися миром із представником групи «Б», запорізьким «Металургом», — 1:1. Ще раніше з таким самим рахунком вони зіграли з «Арисом» (Казахстан). Що ж до запоріжців, то вони завдали поразки «Поділлю» (1:0) та поступилися «Поліссю» (0:2).

Лідер групи «Б», «Метал», на заключному етапі підготовки в Туреччині зіграв унічию з «Окжетпесом» із Казахстану (1:1) і розгромив «Белць» (Молдова) — 5:1. Слобожани підсилилися бразильським півзахисником Жо.

На жаль, весняна частина сезону в цій групі розпочнеться без «Черкащини». До ПФЛ надійшов лист за підписом директора цього клубу Юрія Колесника, в якому він повідомив, що через фінансові проблеми «Черкащина» припиняє виступи в чемпіонаті.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини