«Завдання — потрапити на eEuro-2021». Представляємо менеджера збірної України з кіберфутболу Максима Андрасюка

Від гравця першої в історії України збірної з кіберфутболу в дисципліні Pro Evolution Soccer до менеджера нинішнього складу національної команди, що готується вести боротьбу за вихід на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro-2021, — досвід Максима Андрасюка має допомогти синьо-жовтим якнайкраще підготуватися до важливих офіційних поєдинків.

Чим займається менеджер у збірній із кіберфутболу, які переваги має кожен із гравців української команди, чого чекати від опонентів у відборі eEuro-2021 і чому на електронний футбол чекає велике майбутнє — детальніше про це в інтерв’ю з менеджером збірної України з кіберфутболу Максимом Андрасюком.

— Максиме, вітаємо тебе з обранням на посаду менеджера збірної України з кіберфутболу! Якими є твої завдання в команді, за що ти відповідаєш і на які процеси впливаєш?

— Щиро дякую! Для мене це велика честь та серйозний виклик. Постараюся дати команді максимум. У першу чергу моє завдання — створити гравцям максимально комфортні умови для підготовки, щоб вони могли повністю сконцентруватися на грі. Перемовини з іншими збірними й організаторами змагань — теж моя безпосередня функція.

— Сергій Sergobibika Марченко та Ігор ighor_8 Любчак — це найсильніший із можливих складів збірної України з кіберфутболу?

— Безперечно! Ігор — досвідчений гравець, який у минулому брав участь у багатьох європейських турнірах. Це дає йому величезну перевагу в плані психології.

Сергій — це сьогодення й майбутнє українського кіберфутболу. Дворазовий та чинний чемпіон країни, гравець, який багато часу приділяє саморозвитку й демонструє відмінні результати на всіх етапах підготовки. У нас дуже хороша команда, і працювати з нею — одне задоволення.

— Які твої враження від підсумків відбору до збірної України? Що скажеш про рівень конкуренції під час змагань?

— Українська асоціація електронного футболу провела якісну роботу в плані організації відбору, а збірна отримала двох найсильніших на сьогодні кіберфутболістів. Конкуренція, як завжди, була дуже високою — і наступного року, я впевнений, лише зросте.

— За вихід на континентальну першість синьо-жовті позмагаються зі збірними Іспанії, Фінляндії, Північної Македонії та Естонії. Як оціниш суперників нашої команди? І чого чекати від майбутніх електронних баталій?

— Наше завдання — потрапити на eEuro-2021. Усі суперники мають хороших гравців у складі. Група в нас досить рівна, за винятком Іспанії. У цієї команди дуже сильний склад і троє гравців, які виступають за мюнхенську «Баварію». Але не так давно збірна України показала, як грати з Іспанією, тож постараємося взяти з неї приклад у кіберфутболі.

Порівняно з минулим роком наша команда стала більш досвідченою. Постараємося докласти всіх зусиль, аби порадувати вболівальників. Я впевнений, на eEuro-2021 хочуть потрапити всі збірні, тому ми готуємося до щосекундної боротьби.

— Порівняно з відбором eEuro-2020 нинішній склад групи, на твою думку, є сильнішим чи, навпаки, слабшим?

— Група цього року однозначно сильніша. Минулого року у відборі були явні аутсайдери, і путівка на чемпіонат розігрувалася між трьома командами в особистих зустрічах. Цьогоріч складно буде з усіма.

Узагалі за останній рік кіберфутбол зробив великий крок уперед. Я знаю приклади, коли збірні натуралізовували гравців. Тому зараз уже немає слабких команд. Спробуємо поліпшити торішній результат і виправдати очікування.

— Як проходитиме підготовка збірної України до матчів кваліфікації eEuro-2021? На чому буде сконцентровано увагу під час тренувань?

— Ми організували низку товариських матчів проти інших збірних. Тут, як і в реальному футболі, важливо не перенавантажити гравців. Тому підготовка розписана по днях. Також необхідно розібрати всіх суперників і надати цю інформацію гравцям. У багатьох є домашні заготовки, тому потрібно їх виявити і зрозуміти, як їм протистояти.

— Чи відчуваєш ти прогрес кіберфутболу в Україні та збільшення його аудиторії за останній рік, враховуючи, що за його популяризацію взялася Українська асоціація електронного футболу?

— Кіберфутбол — це майбутнє. Наразі все більше людей долучається до цієї дисципліни. Завдяки серії турнірів, які організовує Українська асоціація електронного футболу, скоро про себе мають заявити нові таланти. УАЕФ — молода організація, але той обсяг роботи, який вона виконала за останній рік, уже дав пристойний поштовх вітчизняному електронному футболу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.05.2021 12:00

Вирішальний день для збірної України з кіберфутболу в плей-офф відбору eEuro-2021 — наживо на YouTube-каналі УАФ!

Сьогодні, 17 травня, збірна України з кіберфутболу в дисципліні Pro Ev...

Підписатися на новини