На Херсонщині стартував V Відкритий кубок Асоціації футболу АР Крим та м. Севастополя

Сьогодні в Новій Каховці Херсонської області відбулося відкриття п'ятого традиційного турніру «Відкритий кубок Асоціації футболу АР Крим та м. Севастополя».

Цьогоріч змагання проходитимуть з урахуванням обмежень, викликаних пандемією COVID-19. Турнір, що проводить Асоціація футболу АР Крим та м. Севастополя під егідою Української асоціації футболу, є частиною масштабного проєкту з розвитку футболу в Україні та підтримки переселенців з анексованого Криму та окупованої частини Донбасу, одним з етапів реалізації державної політики у сфері фізичної культури та спорту. Матчі відбуватимуться на спортивно-футбольному полі «Дніпро» спортивного комплексу стадіону «Енергія».

Фото прес-служби УАФ

«Головною місією турніру є відкриття нових футбольних талантів, а також об'єднання майстрів шкіряного м'яча, ветеранів і шанувальників футболу з різних куточків нашої держави, — зазначив у своєму зверненні до учасників змагань президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. — Також змагання є важливою соціальною ініціативою, яка підтримує переселенців з АР Крим та примножує найкращі футбольні традиції автономії. Крим — це Україна! Від усього серця бажаю учасникам змагань нових перемог і досягнень, а вболівальникам — яскравих футбольних емоцій на матчах турніру!»

Фото прес-служби УАФ

На відкритті турніру виступив почесний гість — мер Нової Каховки Володимир Коваленко. Він висловив подяку Українській асоціації футболу та її президенту Андрію Павелку за рішення проводити змагання саме в цьому місті, найближчому до кордону з окупованим Кримом. «Дуже шкода, що нині турнір не може проходити в Криму, але я радий, що Херсонська область та місто Нова Каховка стали другою домівкою для сімферопольської «Таврії» та всіх її вболівальників», — сказав Володимир Коваленко.

Фото прес-служби УАФ

Цього року за перемогу в турнірі змагатимуться чотири учасники — «Таврія» (Сімферополь), «Енергія» (Нова Каховка), СК «Каховка» та ДЮСШ «Херсон». Переможцями змагань у попередні роки ставали «Мир» (Горностаївка) та «Кристал» (Херсон) — по два рази.

V Відкритий кубок Асоціації футболу АР Крим та м. Севастополя

01.03.2021

«Таврія» (Сімферополь) — «Енергія» (Нова Каховка) — 6:4

СК «Каховка» — ДЮСШ «Херсон» — 3:2

03.03.2021

«Енергія» (Нова Каховка) — ДЮСШ «Херсон»

«Таврія» (Сімферополь) — СК «Каховка»

05.03.2021

«Таврія» (Сімферополь) — ДЮСШ «Херсон»

СК «Каховка» — «Енергія» (Нова Каховка)

Фото прес-служби УАФ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
06.03.2021 18:00

Відкритий кубок Асоціації футболу АР Крим та м. Севастополя вперше виграла «Таврія» (Сімферополь)

У Новій Каховці Херсонської області завершився розіграш  п'ятого...

Підписатися на новини