У Києві відбудеться дівочий фінал у рамках проєкту UEFA Grow

28 лютого в манежах Rejo (ВДНГ, м. Київ, пр-т Академіка Глушкова, 1) з 11.00 до 17.00 після вимушеної тривалої паузи через пандемічні обмеження проходитиме довгоочікувана фінальна частина чемпіонату Київської області серед дівочих команд із футболу, організованого Київською обласною асоціацією футболу в рамках проєкту UEFA Grow, який реалізує Українська асоціація футболу спільно з пілотними обласними асоціаціями футболу. Гратимуть дівчата віком 10—12-ти років із різних куточків області (Обухів, Ірпінь, Красилівка, Славутич та Київ), у групі підтримки — родини та друзі.

Дівочий чемпіонат області в різних вікових групах, який донедавна був чимось далеким від реальності, наразі є регулярною активністю й має назву «Наша гра», що констатує переконання самих українських дівчат, що вони є повноправними учасницями футбольного процесу.

За період реалізації проєкту можливість долучитися до футболу на регулярній основі отримали майже 3 000 дівчат у Київській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях, більшість із них — уперше.

Науково доведено, що футбол давно став соціальним явищем, яке має позитивний вплив на ряд соціальних процесів. Окрім іншого, ідеться про внесок у розвиток гендерної рівності через підтримку дівочої та жіночої участі у футболі нарівні із чоловіками, сприяння посиленню актуальності активного способу життя, соціальної інтеграції та згуртування родини.

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини