У Києві відбудеться дівочий фінал у рамках проєкту UEFA Grow

28 лютого в манежах Rejo (ВДНГ, м. Київ, пр-т Академіка Глушкова, 1) з 11.00 до 17.00 після вимушеної тривалої паузи через пандемічні обмеження проходитиме довгоочікувана фінальна частина чемпіонату Київської області серед дівочих команд із футболу, організованого Київською обласною асоціацією футболу в рамках проєкту UEFA Grow, який реалізує Українська асоціація футболу спільно з пілотними обласними асоціаціями футболу. Гратимуть дівчата віком 10—12-ти років із різних куточків області (Обухів, Ірпінь, Красилівка, Славутич та Київ), у групі підтримки — родини та друзі.

Дівочий чемпіонат області в різних вікових групах, який донедавна був чимось далеким від реальності, наразі є регулярною активністю й має назву «Наша гра», що констатує переконання самих українських дівчат, що вони є повноправними учасницями футбольного процесу.

За період реалізації проєкту можливість долучитися до футболу на регулярній основі отримали майже 3 000 дівчат у Київській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях, більшість із них — уперше.

Науково доведено, що футбол давно став соціальним явищем, яке має позитивний вплив на ряд соціальних процесів. Окрім іншого, ідеться про внесок у розвиток гендерної рівності через підтримку дівочої та жіночої участі у футболі нарівні із чоловіками, сприяння посиленню актуальності активного способу життя, соціальної інтеграції та згуртування родини.

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.07.2024 14:01

Офіційно. Виконком УАФ вирішив, що команда, яка замінить СК «Дніпро-1» в УПЛ, визначиться в перехідному турнірі

22 липня в Будинку футболу відбувся Виконком УАФ, який ухвалив рішення...

18.07.2024 18:00

У Києві пройшли НТЗ арбітрів і семінари інструкторів та спостерігачів УПЛ

Із 12-го до 17 липня в Києві проходили навчально-тренувальний збір арб...

18.07.2024 14:10

Європейські студентські ігри-2024: Україна — із золотом та двома сріблами!

VII Європейські університетські ігри, які у 2024 році приймала Угорщин...

16.07.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» — на підтримку дітей Харківщини

У Валківській громаді, що на Харківщині, із метою психосоціальної підт...

Підписатися на новини