Ліга чемпіонів із футзалу. «Продексім» дав бій «Інтеру» в Іспанії, однак у драматичній боротьбі вибув із турніру

В 1/8 фіналу футзальної Ліги чемпіонів УЄФА представник України, херсонський «Продексім», поступився на виїзді іспанському «Інтеру».

На шляху до цієї стадії чемпіон України в попередньому раунді пройшов північноірландський «Росаріо» (28:1), а в 1/16 фіналу вибив північномакедонський «Шкупі-1927» (5:1).

Згідно з результатами жеребкування, в 1/8 фіналу «Продексіму» випало зіграти проти «Інтера», п’ятиразового володаря Кубка УЄФА (турнір-попередник Ліги чемпіонів УЄФА). Українці проводили одноматчеву дуель на виїзді, в іспанському місті Торрехон-де-Ардос.

Херсонці непогано почали гру й ні в чому не поступалися іменитому супернику. Небезпечних ударів завдали Білоцерківець та Роніньо. Іспанці відповіли потужним пострілом Еріка з дальньої дистанції. Пізніше голкіпери обох команд урятували свої ворота після ударів Роси й Тріподі відповідно.

У середині першого тайму господарі заволоділи ініціативою. І якщо вихід Фернандо сам на сам Ципун нейтралізував, то на 16-й хвилині ніхто не завадив Сальдісе під час кутового, й той відкрив рахунок у матчі. До перерви «Продексім» міг відігратися, але Роніньо після класного фінту влучив у штангу, а Роса не зумів замкнути простріл після розіграшу гостей у п’ять польових.

У другій 20-хвилинці моментів у обох команд було значно більше. Спершу Гарсія впорався з пострілом Шотурми, після чого певний час на майданчику домінували іспанці. Протягом кількох хвилин Ципун здійснив півдюжини сейвів, залишивши тим самим «Продексім» у грі. На 31-й хвилині українцям вдалася контратака два в одного, яку Зварич успішно завершив та зрівняв рахунок.

Далі команди обмінялися моментами: Ерік після ауту поцілив у стійку, а Роса з убивчої позиції влучив у голкіпера. На 33-й хвилині Борха вивів «Інтер» уперед після виходу віч-на-віч із голкіпером, але одразу ж херсонці відігралися після хитрого ауту від Шотурми, коли Піто зрізав м’яч у власні ворота. При цьому гості знову грали в п’ять польових.

Останні хвилини основного часу вийшли напруженими, ціна помилки зростала, і команди видали декілька класних моментів. На жаль, на фінішному відрізку більше пощастило «Інтеру». Наприкінці зустрічі тренер «Продексіму» Андре Броканело знову вирішив зіграти в п’ять польових. Під час однієї з атак херсонці помилилися, й Сесіліо відправив м’яч у порожні ворота. Пізніше в порожню рамку забив і голкіпер іспанців Гарсія.

Таким чином, херсонці дали бій грізному «Інтеру», однак припинили свій виступ у Лізі чемпіонів на стадії 1/8 фіналу.

Ліга чемпіонів УЄФА з футзалу. 1/8 фіналу

19.02.2021

«Інтер» (Іспанія) «Продексім» (Україна) 4:2 (1:0)

Голи: Сальдісе (16), Борха (33), Сесіліо (39), Гарсія (40) — Зварич (31), Піто (34, автогол).

«Інтер»: Гарсія — Пола, Райя, Борха, Піто — Гонсалес, Сесіліо, Тріподі, Бойїс, Сальдісе, Яковіно, Ерік, Фернандо.

«Продексім»: Ципун — Зварич, Роніньо, Шотурма, Білоцерківець — Заєць, Роса, Скорий, Клаудіньо, Сорокін, Волянюк, Моспан, Аменгуаль, Бессалов.

Попереджені: Ерік (14) — Шотурма (13), Сорокін (30), Роніньо (35).

Як було затверджено Виконкомом УЄФА раніше, Ліга чемпіонів із футзалу сезону-2020/2021 проходить у форматі одиночних матчів плей-офф. Завершаться змагання фінальним турніром із восьми учасників у травні 2021 року.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 10:45

Український арбітр уперше працюватиме у Фіналі чотирьох Ліги чемпіонів із футзалу

Український арбітр Денис Куций працюватиме на поєдинках Фіналу чотирьо...

23.01.2024 16:00

Ліга чемпіонів із футзалу-2024/2025: новий турнір стартує 4 липня

Черговий розіграш Ліги чемпіонів із футзалу традиційно складатиметься...

30.11.2023 18:49

Ліга чемпіонів із футзалу. «ХІТ» на останніх секундах вирвав перемогу над «Олміссумом»

Київський «ХІТ» продовжив свій виступ в еліт-раунді футзал...

Підписатися на новини