Ліга Європи. «Динамо» на власному полі не зуміло втримати перевагу над «Брюгге»

У домашньому поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи київське «Динамо» зіграло внічию з бельгійським «Брюгге».

Обидві команди посіли третє місце у своїх квартетах Ліги чемпіонів і продовжили єврокубковий шлях у Лізі Європи. Перший матч 1/16 фіналу мав відбутися в морозному Києві, і через складні погодні умови його початок перенесли на 17.00. Зазначимо, що поєдинок проходив у присутності глядачів — нещодавно їм було дозволено повернутися на стадіони після пом'якшення карантинних обмежень.

У суботу в рамках чемпіонату України «Динамо» обіграло «Олімпік». Автор дубля в тій зустрічі Бєсєдін знову вийшов у стартовому складі, також повернувся на поле після травми Забарний. Проте в лазареті киян футболістів усе ж вистачало.

«Брюгге» також зіткнувся з кадровими проблемами — переважно у зв'язку зі спалахом коронавірусу у клубі. У сьогоднішньому матчі з різних причин не могли взяти участь кілька гравців основного складу (зокрема, через дискваліфікацію поєдинок пропускав українець Едуард Соболь), а також головний тренер Філіпп Клеман.

Фото uefa.com

Перший тайм виявився небагатим на моменти. На початку зустрічі неточно з кута штрафного пробив Мата. Із часом «Динамо» заволоділо ініціативою. У складі киян найгострішим був Буяльський, який двічі пробивав вище воріт після флангових подач Кендзьори.

На початку другого тайму бельгійці завдали кількох ударів у бік воріт Бущана, однак поступово «Динамо» повернуло собі м’яч, а на 62-й хвилині відкрило рахунок. Під час широкої атаки Миколенко протягнув м’яч лівим флангом і віддав на Буяльського, який класним ударом із середньої відстані вразив дальній кут воріт суперника.

Однак «Брюгге» досить швидко відігрався — Мехеле забив ударом головою після кутового. Пізніше, знову після корнеру, бельгійці мали ще одну нагоду, але Дост пробив вище. Більше гольових моментів глядачі не побачили, тож команди задовольнилися нічиєю.

Фото uefa.com

Фото uefa.com

У складі «Динамо» на поле виходили футболісти, які були в списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Бущан, Забарний, Попов, Миколенко (гольовий пас, жовта картка), Сидорчук, Шапаренко (замінений на 73-й хвилині, жовта картка), Циганков, Караваєв (вийшов на заміну на 81-й хвилині), Супряга (вийшов на заміну на 81-й хвилині).

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч

«Динамо» (Україна) — «Брюгге» (Бельгія) — 1:1 (0:0)

Голи: Буяльський (62) — Мехеле (67).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 81), Забарний, Попов, Миколенко, Шапаренко (Шепелєв, 73), Сидорчук (к), Буяльський, Циганков, Бєсєдін (Супряга, 81), Де Пена (Родрігес, 73).

Запасні: Нещерет, Бойко, Лєднєв, Андрієвський, Сідклей, Ванат, Сирота, Дуелунд.

Тренер: Мірча Луческу.

«Брюгге»: Міньйоле, Мата, Коссуну, Мехеле, Рікка, Баланта, Вормер (к), Дірар (ван дер Бремпт, 70), де Кетеларе, Дост (де Куйпер, 90+2), Окереке (Баджі, 70).

Запасні: Хорват, Фофана, Фуакаля, Енгельс, Серве, ван ден Кейбус.

Тренер: Рік де Міл.

Арбітр: Маттіас Гестраніус (Фінляндія).

Попереджені: Шапаренко (28), Миколенко (90+3) — Рікка (32).

18 лютого. Київ. НСК «Олімпійський».

Матч-відповідь відбудеться 25 лютого в Брюгге.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини