Жіноча збірна України прибула до Туреччини на навчально-тренувальний збір

Підопічні Наталії Зінченко прибули до Туреччини, де в рамках підготовки до плей-офф відбору Євро-2022 проведуть два поєдинки.

У понеділок, 15 лютого, синьо-жовті зранку мали вирушити на закордонний збір. Але через несприятливі погодні умови початковий рейс було затримано, другий — перенесено, тож подорож, яка мала завершитися близько 16-ї, розтягнулася до опівночі. Та, незважаючи на труднощі, делегація приземлилася в міжнародному аеропорту Анталії, звідки на автобусі вирушила до готелю, розташованого в передмісті Аланії.

Як повідомляє Всеукраїнська асоціація жіночого футболу, у попередньому списку викликаних до команди гравців відбулися зміни. Через позитивні тести на COVID-19 збір пропустять голкіпер Ірина Саніна та захисник Любов Шматко. Нагадаємо, раніше через позитивний результат тесту на коронавірус до лав збірної не змогла прибути Надія Куніна. Тож Наталія Зінченко в останню мить вирішила надати шанс 19-річній дебютантці головної команди країни — півзахиснику «Житлобуду-2» Ірині Котяш, яка свого часу пройшла шлях основного гравця у збірних WU-17 та WU-19.

Під час приуроченого до підготовки до плей-офф кваліфікації Євро-2022 збору, який триватиме до 24 лютого, українки зустрінуться зі збірними Сербії (20 лютого) та Індії (23-го). Обидва поєдинки, початок яких заплановано на 14.00 за київським часом, пройдуть на стадіоні Gold City Sport Complex у місті Аланія.

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Катерина Самсон, Дарина Бондарчук (обидві — «Житлобуд-2» Харків).

Захисники: Дар’я Кравець («Реймс», Франція), Ольга Басанська («Житлобуд-1» Харків), Ірина Подольська, Катерина Корсун, Анастасія Філенко, Натія Панцулая (усі — «Житлобуд-2» Харків).

Півзахисники: Ольга Овдійчук, Дар’я Апанащенко, Анна Петрик (усі — «Житлобуд-1» Харків), Таміла Хімич (без клубу), Ія Андрущак, Вероніка Андрухів, Тетяна Китаєва, Яна Малахова, Ірина Котяш (усі — «Житлобуд-2» Харків), Вікторія Гірин («Ладомир» Володимир-Волинський).

Нападники: Ганна Вороніна, Ольга Бойченко (обидві — «Житлобуд-1» Харків), Ніколь Козлова («Вірджинія Тех», США), Роксолана Кравчук, Яна Калініна (обидві — «Житлобуд-2» Харків).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини