«Футбольні зірки України»-2020. На урочистій церемонії оголошено переможців у номінаціях

Відбулася п’ята традиційна щорічна святкова церемонія «Футбольні зірки України» — спільна ініціатива Української асоціації футболу та Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів.

Цього разу церемонія, зважаючи на об’єктивні обставини, проходила в онлайн-форматі, а її ведучими стали чарівна Олександра Лобода та харизматичний Артем Гагарін. Пряма трансляція події відбувалася на офіційному каналі УАФ у YouTube. Святкову атмосферу допомагав створювати піаніст-віртуоз Євген Хмара.

Фото Павла Кубанова

Почесним гостем церемонії став президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, який у своєму слові зазначив: «Сьогодні ми визначимо кращих виконавців, тренерів і футбольних менеджерів 2020 року в незвичному форматі. Ми вирішили провести церемонію онлайн через обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19. Ще нещодавно з тієї самої причини церемонія взагалі була під загрозою скасування, як свого часу, навесні 2020 року, було під загрозою й закінчення чемпіонату та Кубку України. Але завдяки тісній співпраці й об’єднанню зусиль Української асоціації футболу, Міністерства охорони здоров’я України, української Прем’єр-ліги, Професіональної футбольної ліги України та всіх клубів нам вдалося не тільки завершити першість та Кубок України за спортивним принципом, а й частково повернути вболівальників на трибуни. Хоча в деяких країнах Європи були змушені завершити змагання достроково й визначати переможців у кабінетах.

Фото Павла Кубанова

Також ми бачили, як самовіддано билася в кожному поєдинку національна збірна України, і ми з оптимізмом очікуємо завтрашнього розгляду справи щодо матчу Швейцарія — Україна в CAS.

Ми були свідками, як до останнього викладалася на полі молодіжна збірна, а жіноча збірна виборола право позмагатися в плей-офф за путівку до фінальної частини Євро-2022.

Саме тому наші футбольні герої заслуговують на святкове підбиття підсумків 2020 року й нагороди та відзнаки. Традиційно в рамках підготовки до церемонії кращих із кращих визначали їхні колеги — представники професіональних клубів. Це принциповий підхід, який є ключовим правилом підбиття підсумків футбольного року.

Фото Павла Кубанова

Дуже сподіваюся на те, що наступна церемонія «Футбольні зірки України» відбудеться вже у звичному форматі, у колі дружної футбольної родини нашої держави. Цей захід стане частиною великої святкової програми, приуроченої до 30-ї річниці Української асоціації футболу, яку ми будемо відзначати у грудні цього року».

Лауреатів привітали перші віце-президенти УАФ Анатолій Дем’яненко та Олег Протасов. Гостем церемонії став також головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко.

Переможця в номінації «Найкраща футболістка України» оголосив президент співорганізатора події, Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів, член Виконкому УАФ Ірек Гатауллін. У своєму виступі він зазначив: «Праця кожного учасника футбольного дійства має бути оцінена. Мені приємно привітати всіх учасників церемонії та подякувати всім, хто брав участь у цьому заході».

Фото Павла Кубанова

У свою чергу лауреата в номінації «Найкращий футболіст-легіонер, що грає в Україні» оголосив Володимир Колос — директор компанії «Рудомайн», генерального спонсора церемонії «Футбольні зірки України»-2020.

Переможці номінацій церемонії «Футбольні зірки України»-2020

«Автор найкращого голу» — Геннадій Пасіч («Верес» Рівне).

«Найкращий футболіст-легіонер, що грає за кордоном» — Руслан Маліновський («Аталанта», Італія).

«Найкращий футболіст-легіонер, що грає в Україні» — Тайсон («Шахтар» Донецьк).

«Найкращий тренер чоловічих команд, що працює за кордоном» — Сергій Ребров («Ференцварош», Угорщина).

«Найкращий тренер України серед головних тренерів чоловічих клубних команд» — Віктор Скрипник («Зоря» Луганськ).

Фото Павла Кубанова

«Найкращий тренер України серед головних тренерів жіночих клубних команд» — Роман Заєв («Восход» Стара Маячка).

«Найкращий гравець із футзалу серед жінок» — Ксенія Гриценко («Ель-Кувейт», Кувейт).

«Найкращий гравець із футзалу серед чоловіків» — Петро Шотурма («Продексім» Херсон).

«Найкращий гравець із пляжного футболу серед жінок» — Марія Тихонова (СК «Мрія-2006» Одеська обл.).

«Найкращий гравець із пляжного футболу серед чоловіків» — Максим Войток (ПФК «ВІТ» Київ).

«Найкращий молодий гравець» Ілля Забарний («Динамо» Київ).

«Символічна збірна України». Жінки 

Воротар — Катерина Самсон («Житлобуд-2» Харків); захисники — Анастасія Філенко («Житлобуд-2» Харків), Анастасія Вороніна («Житлобуд-1» Харків), Ольга Басанська («Житлобуд-1» Харків), Ірина Подольська («Житлобуд-2» Харків); півзахисники — Дар’я Апанащенко («Житлобуд-1» Харків), Тетяна Левицька («Восход» Стара Маячка), Юлія Христюк («ЕМС-Поділля» Вінниця); нападники — Арістелль Йог-Етауф («Маріуполь» Маріуполь), Роксолана Кравчук («Житлобуд-2» Харків), Ольга Бойченко («Житлобуд-1» Харків).

Фото Павла Кубанова

«Символічна збірна України». Чоловіки

Воротар — Георгій Бущан («Динамо» Київ); захисники — Віталій Миколенко («Динамо» Київ), Ілля Забарний («Динамо» Київ), Микола Матвієнко («Шахтар» Донецьк), Додо («Шахтар» Донецьк); півзахисники — Тарас Степаненко («Шахтар» Донецьк), Микола Шапаренко («Динамо» Київ), Віталій Буяльський («Динамо» Київ), Тайсон («Шахтар» Донецьк), Віктор Циганков («Динамо» Київ); нападник — Шахаб Захеді («Олімпік» Донецьк).

«Найкраща футболістка України» Дар'я Апанащенко («Житлобуд-1» Харків).

«Найкращий футболіст України» — Віктор Циганков («Динамо» Київ).

Фото Павла Кубанова

Також у рамках церемонії було вручено спеціальні відзнаки за особливий внесок у розвиток футболу в нашій державі:

спеціальну відзнаку УАФ «Прогрес року» Українській асоціації електронного футболу;

спеціальну відзнаку УАФ «За розвиток жіночого футболу» Наталії Зінченко;

спеціальну відзнаку УАФ «12-й гравець» Сергію Мазуру та Вадиму Іващенку, представникам громадської організації «Кривбас має бути» та криворізького фан-руху.

Генеральний спонсор церемонії «Футбольні зірки України»-2020 — компанія «Рудомайн».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.03.2021 12:00

Лютий. Хроніка подій: нагороди для футбольних зірок, турецьке турне жіночої збірної та єврокубкові успіхи клубів

Останнього зимового місяця відновився розіграш чемпіонату України сере...

16.02.2021 00:05

«Футбольні зірки України»-2020. Автором найкращого голу року став Геннадій Пасіч

Сьогодні в онлайн-форматі відбулася традиційна щорічна святкова церемо...

15.02.2021 22:30

«Футбольні зірки України»-2020. Автора найкращого голу року визначать уболівальники

Сьогодні в онлайн-форматі проходить традиційна щорічна святкова церемо...

15.02.2021 11:00

«Футбольні зірки України»-2020. Сьогодні буде оголошено переможців у номінаціях (наживо — на YouTube)

Традиційна щорічна святкова церемонія «Футбольні зірки України&r...

Підписатися на новини