Програма розвитку шкільного футболу УАФ стартувала в Одесі й Рівному

Українська асоціація футболу, як і УЄФА, відзначає ключову роль, яку відіграють школи в наданні дітям доступу до футболу. Багато хлопців та дівчат тут уперше починають грати у футбол, а для 80% дітей фізкультура та шкільний спорт є взагалі єдиною можливістю для фізичної активності. Тому ми віримо, що програма розвитку шкільного футболу УАФ буде важливим способом досягнення нашої низової місії: забезпечити, щоб усі скрізь мали можливість грати у футбол у безпечному середовищі та на заняттях контрольованої якості.

Програма передбачає освітню та матеріально-технічну підтримку розвитку шкільного футболу, а також розробку футбольних форматів уроків, спортивних заходів і фестивалів для шкіл, орієнтованих більше на участь та розвиток, ніж на змагання. На даний момент усі заходи здійснюються з дотриманням усіх протиепідемічних умов і карантинних обмежень.

Саме освітня складова була у фокусі заходів в Одесі й Рівному, де вперше в Україні місцеві вчителі фізкультури отримали сертифікати і D-ліцензії УАФ, а також набори інвентаря у брендованих наплічниках «Все для уроку футболу» та посібники зі шкільного футболу для якісного проведення уроків футболу та інших футбольних заходів у своїх школах. Вони успішно пройшли безкоштовні державні курси за навчальною програмою, підготовленою фахівцями УАФ згідно з вимогами концепції нової української школи й затвердженою Міністерством освіти і науки України. Вона дозволяє їм отримати кредит за європейською системою підвищення кваліфікації, до того ж УЄФА надав дозвіл учасникам, що навчалися за специфічною програмою з футболу саме для шкільних учителів, отримати футбольні D-ліцензії УАФ. Курси були організовані обласними асоціаціями футболу спільно з Одеською академією неперервної освіти та Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

В Одесі в Музеї футболу вчителів привітали заступник міського голови Павло Вугельман, начальник управління фізичної культури і спорту Одеської міської ради Руслан Пуздрач, представниця департаменту освіти Ірина Ядзинська, координатор програми розвитку шкільного футболу від Української асоціації футболу Євгеній Столітенко, член Виконкому Одеської обласної асоціації футболу Григорій Бібергал, виконавчий директор ООАФ Ігор Покаринін, організатор курсів від обласної асоціації Сергій Галюза та власник Музею футболу Еммануїл Ганєв.

У Рівному в Інституті післядипломної педагогічної освіти з учителями зустрілися ректорка інституту Алла Черній, Євгеній Столітенко, виконавчий директор Рівненської обласної асоціації футболу Олег Кучер, організатори курсів від РОАФ Василь Василюк та від РОІППО Михайло Профорук.

Ми очікуємо, що програма матиме багато позитивних результатів для фізичного та емоційного розвитку дітей, шкіл, що займаються футболом, та для майбутнього самої гри.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

Підписатися на новини