Вадим Костюченко: «Турніри пам’яті видатних динамівців об’єднують футбольну Україну»

У 26-му розіграші Меморіалу Олега Макарова, який із 30 січня по 9 лютого проходив у Київській області, перемогу здобув футбольний клуб «Джуніорс» (Шпитьки).

Меморіал Олега Макарова — найпопулярніший зимовий турнір в Україні, який проходить щороку під егідою Київської обласної асоціації футболу. Першим тріумфатором змагань далекого 1996 року став «Хімік» із Житомира. А торік трофей уперше в історії виборов «Джуніорс» (Шпитьки), який мінімально здолав «Олімпію» із Савинців (1:0).

Меморіал Макарова-2021 зібрав 12 команд із Києва й Київської, Житомирської, Полтавської та Черкаської областей, які змагалися в межах двох груп.

До групи «А» ввійшли ЛНЗ (Лебедин), «Джуніорс» (Шпитьки), «Полісся» (Ставки), «Софія» (Софіївська Борщагівка), «Нива» (Бузова) й АФ СК «Київ». Групу «Б» склали «Колос» (Ковалівка), «Рубікон» (Київ), «Олімпія» (Савинці), «Лівий Берег» (Київ), «Дружба» (Мирівка) та «Ронін» (Лісне).

Фото Галини Криворучко

У підсумку головний приз розіграли ЛНЗ та «Джуніорс», які зустрілися у фіналі в манежі НТБ «Динамо» (Київ). Основний час матчу завершився внічию — 1:1, а в серії пенальті чинний віце-чемпіон Київської області виявився переконливішим за суперників — 4:2, успішно захистивши звання переможця турніру.

Призи тріумфаторам, фіналістам та переможцям індивідуальних номінацій вручили перші віце-президенти Української асоціації футболу Вадим Костюченко та Анатолій Дем’яненко, а також голова Київської обласної асоціації футболу Андрій Засуха.

Найкращий бомбардир — Євген Співак («Олімпія»).

Найкращий гравець — Сергій Рожок («Джуніорс»).

Найкращий воротар — Євген Панченко (ЛНЗ).

Фото Галини Криворучко

Після церемонії нагородження Анатолій Дем’яненко відзначив важливість підтримки найкращих футбольних традицій нашої країни. «Для мене велика честь і радість брати участь у нагородженні переможців і кращих гравців меморіалу. Проведення таких змагань є важливим для вшанування пам’яті футбольних зірок рівня Олега Макарова та популяризації футболу в нашій державі», — сказав він.

У свою чергу Вадим Костюченко наголосив, що Меморіал Олега Макарова, як і інші турніри імені видатних ветеранів ФК «Динамо» (Київ), має надзвичайно важливе значення. «Такі змагання вже стали доброю традицією й мають власну багаторічну історію. А найважливіше те, що вони об’єднують футбольну Україну й дарують яскраві спортивні емоції в цей непростий час. Щиро бажаю всім учасникам і організаторам турніру нових перемог і досягнень», — сказав Вадим Костюченко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.01.2019 12:02

У 24-му Меморіалі Макарова візьмуть участь 12 команд: календар матчів

16 січня в Києві та Київській області розпочинаються матчі найпоп...

15.01.2019 11:16

Відомі суперники студентської збірної України на Меморіалі Макарова

У 24-му за ліком турнірі пам’яті Олега Макарова візьмуть участь...

Підписатися на новини