Перша ліга. Найактивніші в накопиченні ігрової практики — «Авангард» та «Оболонь»

Беручи приклад з елітних вітчизняних команд, чимало представників першої ліги також запланували тренувальні збори в Туреччині.

Київська «Оболонь» уже навіть встигла провести там три спаринги. Спочатку підопічні Павла Яковенка взяли гору над молодіжним складом донецького «Шахтаря» — 2:1, потім поступилися «Лапі» з Косова — 0:2 і розійшлися миром зі «Шкупі» (Північна Македонія) — 2:2.

А ось футболісти «Вересу», які також перебувають у Туреччині, ще тільки готуються зіграти перший цього року контрольний поєдинок. Головний тренер Юрій Вірт уже визначився з тими виконавцями, які захищатимуть кольори рівненської команди весною, і якщо «Верес» і буде підсилюватися, то тільки легіонерами.

Рівненський «Верес» ще тільки готується до контрольних матчів у Туреччині, зосередившись на покращенні фізичних кондицій. Фото ФК «Верес»

А з-поміж команд, які готуються в Україні, активністю відзначається «Авангард», що зіграв уже чотири спаринги, зокрема, в останньому взяв гору над молодіжним складом «Mаріуполя» — 1:0. Керманич краматорської команди Олексій Городов пояснює це тим, що на перегляді перебуває велика група потенційних новачків, і саме ігрова практика допоможе визначитися з тими, кому буде до снаги посприяти «Авангарду» викарабкатися із зони вильоту.

Повернулися з відпустки й футболісти «Чорноморця», які перший етап підготовки до другої частини чемпіонату проведуть в Одесі. Вирішили працевлаштуватися в інших командах Олег Кожушко, Андрій Слінкін та Владислав Хамелюк. Під час зустрічі з командою генеральний директор ФК Анатолій Місюра нагадав підопічним Сергія Ковальця, що завдання на сезон не змінилося: підвищитися в класі.

Також перший етап підготовки проведе вдома й луцька «Волинь». Повернувся до команди після нетривалої перерви іранський легіонер Сіаваш Хагназарі, найближчими днями відбудуться спаринги з «Поліссям» та тернопільською «Нивою».

А ось «Прикарпаття» вже 27 січня проведе свій перший у новому році спаринг — з «Агробізнесом». Клубному керівництву не вдалося домовитися з одним із провідних гравців, півзахисником Василем Дербахом, про підписання нового контракту, і він уже залишив команду. 30 січня підопічні Руслана Мостового вирушать на третій етап підготовки — до Моршина, що на Львівщині.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини