Антракт у Прем'єр-лізі: перші спаринги нового року

У січні всі команди УПЛ розпочали зимові збори в рамках підготовки до весняної частини сезону. Хто, з ким і коли грає контрольні матчі — у нашому традиційному огляді.

Київське «Динамо» — єдиний представник УПЛ, який готується до сезону в ОАЕ. Підопічні Мірчі Луческу провели вже два спаринги — проти польської «Легії» (0:2) та білоруського «Шахтаря», здобувши перемогу над командою українського тренера Романа Григорчука (2:0). Зазначимо, що в цих зустрічах узяли участь футболісти збірної України, які були викликані на останній збір синьо-жовтих: Георгій Бущан, Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Денис Попов, Олександр Караваєв, Сергій Сидорчук, Віктор Циганков (гол) та Владислав Супряга.

Свою першу гру на зборах у Туреччині 21 січня провів «Шахтар». Суперником гірників став «Лех» із Польщі. Гра завершилася внічию — 1:1. Гол у складі українців провів півзахисник національної команди Віктор Коваленко. Також на поле виходили збірники з листопадового списку Андрія Шевченка: Андрій Пятов, Віктор Корнієнко, Сергій Болбат, Валерій Бондар, Микола Матвієнко, Тарас Степаненко та Жуніор Мораес.

Попереду в «Шахтаря» на зборах ще три спаринги — з болгарським «Лудогорцем» (22 січня), словенським «Марібором» (23 січня) й північномакедонським «Сілексом» (26 січня).

Чернігівська «Десна» до 22 січня готувалася вдома і в Туреччині поки що домовилася про один спаринг — проти сербського «Партизана». В Україні підопічні Олександра Рябоконя також зіграли один матч — проти «Діназа» (4:2).

Луганська «Зоря» в Туреччині перебуває вже більше 10-ти днів. Команда Віктора Скрипника провела три спаринги — проти польських «Ракува» (2:2) та «Пяста» (1:2), а також сербської «Войводини» (2:2). Попереду в українців гра з македонською «Шкендією» (25 січня) та ще три спаринги.

Із 12 січня по 6 лютого в Туреччині готується до сезону полтавська «Ворскла». На команду Юрія Максимова чекають наступні суперники: «Балкани» (Косово, 24 січня), «Младост» (Сербія, 28 січня), «Мура» (Словенія, 31 січня) та «Зета» (Чорногорія, 4 лютого).

Також 10 днів у Туреччині вже працює ковалівський «Колос». Команда Руслана Костишина провела першу гру року — проти сербського «Пролетера» (1:0). Попереду також матч із сербським «Вождовацом» (24 січня), а за день до цього — з македонським «Сілексом».

15 січня на збори до Туреччини прибув «Олімпік». Донеччани вже почали серію матчів. У першій грі року вони зіграли внічію з польським «Шленськом» (2:2). Ще «Олімпік» планує зустрітися з «Будучностю» з Чорногорії (30 січня) й п’ятьма іншими суперниками.

«Олександрія» готується в Туреччині до поновлення сезону з 22 січня. На команду Володимира Шарана очікують наступні суперники: північномакедонський «Македонія ГП» (24 січня), болгарський ЦСКА (26 січня), чеська «Славія» та болгарська «Арда» (29 січня).

«Маріуполь» у Туреччині зіграв уже двічі. Азовці провели спаринги із чеським «Слованом» (1:3) та польським «Ракувом» (2:2). 28 січня маріупольці зустрінуться із сербським «Пролетером».

Новачок УПЛ, «Інгулець», тільки розпочинає свій збір у Туреччині. У планах клубу — шість контрольних матчів.

Ще дебютант УПЛ, «Минай», ще до вояжу до Туреччини побував в Угорщині, де зіграв з місцевою «Кишвардою» (0:1). На другому зборі команда Василя Кобіна проведе такі матчі: «Арбер» (Косово, 26 січня), «Рад» (Сербія, 28 січня), «Рух» (Брест, Білорусь, 31 січня), «Актобе» (Казахстан, 2 лютого), «Македонія ГП» (Північна Македонія, 3 лютого), «Верес» (5 лютого).

Із 20 січня по 6 лютого триватиме збір у Туреччині львівського «Руху», який також проводить перший сезон в УПЛ. За цей час команда планує провести п’ять спарингів, у тому числі три — із сербськими клубами.

«Львів» перший збір проводив удома, у столиці Галичини, потім до 22 січня команда працювала в Мукачеві. У Туреччині на третьому зборі аутсайдер УПЛ планує зіграти проти «Академії Пандева» (Північна Македонія, 28 січня), «Шкупі» (Північна Македонія, 31 січня), «Вереса» (3 лютого), «Валмієри» (Латвія, 6 лютого), ще один суперник уточнюється.

21 січня свій перший матч у 2021 році в Туреччині провів «Дніпро-1». Команда Ігора Йовичевича зустрілася із сербським «Спартаком» із Суботиці (1:1). Потім дніпряни зіграють проти сербських «Чукаричок» (25 січня), македонського «Сілекса» (26 січня), чорногорської «Будучності» (3 лютого), чорногорської «Зети» (7 лютого) та грузинського «Локомотива» з Тбілісі (7 лютого).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

17.04.2024 12:00

Призначення арбітрів на матчі 25-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 відбулося за допомогою жеребкування

У Будинку футболу голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег Лу...

16.04.2024 16:48

Призначено офіційних осіб на перенесені матчі 15-го та 16-го турів Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини