Олександр Зінченко: «У відборі Євро було відчуття, що ми здатні обіграти будь-кого. Потрібно повернути цю впевненість...»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко взяв участь у програмі «Головна команда. Різдвяні підсумки» у прямому ефірі телеканалу «Футбол 1». Гравець «Манчестер Сіті» поділився своїми думками щодо найближчих перспектив синьо-жовтих.

2020 року збірна України тривалий час стояла на паузі й зібралася в новому складі лише в серпні. Спершу не на футбольному полі, а у вас на весіллі. А вже після весілля ви одразу обіграли збірну Швейцарії...

— Усе так і було. Була тривала пауза, усі скучили один за одним. Я пам’ятаю той збір: ми всі прибули в розібраному стані, однак здобули надважкі три очки.

Свій гол у ворота швейцарців ти присвятив покійному лікареві збірної України Антону Худаєву...

— Він завжди був, є й залишатиметься частиною нашої команди. Не тільки мій гол, а й перемогу в цілому ми присвятили Антону, оскільки це була людина з великим серцем, доброю душею, той, хто завжди прийде на допомогу. Ми завжди будемо згадувати його добрим словом.

Виступ у Лізі націй допоміг переосмислити силу збірної України?

— Зараз у нас зібрався такий колектив, де багато гравців має за плечима певний досвід. Я вважаю, що в нас у команді нині хороший сплав молодості й досвіду. Я не скажу, що Ліга націй нас якось струснула, адже, перш за все, виникла ситуація з коронавірусом...

Якщо ж повернутися назад, а саме — у відбір Євро-2020, то в той час у мене особисто була така впевненість у собі й команді, було таке відчуття, що ми здатні обіграти будь-кого, навіть збірну світу. Нам потрібно повернути цю впевненість напередодні чемпіонату Європи. Це буде завданням номер один. У нас є все, аби досягати позитивних результатів: чудовий тренерський штаб, божевільний підбір футболістів, керівництво на чолі з Андрієм Павелком — люди, які підтримують нас у всіх сенсах.

Чи відчувають гравці збірної України, що команда стає сильнішою?

— Безумовно. Осінні матчі проти топових збірних принесли досвід. Звичайно, були такі поразки, як від збірної Франції, — на щастя, у товариському поєдинку. Проте це також був безцінний досвід. Дуже добре, що така болюча поразка відбулася восени, а не на чемпіонаті Європи. Тепер ми ще краще розумітимемо, як ставитися до подібних ігор. Люди грають на такому рівні, де будь-яка помилка одразу карається. Отже, нам не можна помилятися взагалі.

Як ваші поточні справи в «Манчестер Сіті»? У Мережі вас часто відправляють в інші клуби…

— Я завжди старався бути професіоналом. У мене є чинний контракт, який я поважаю та відпрацьовуватиму до кінця. Чутки з’являтимуться завжди, не потрібно звертати на них увагу. Слід виконувати свою роботу й ставати кращим.

Яким буде завтра в головної команди країни?

— Я сподіваюся, перш за все — усі будуть здорові. Якщо це буде так, то ми матимемо світле майбутнє та налаштовуватимемо себе на позитив. Також хотілося б, щоб уболівальники повернулися на стадіони.

Якщо говорити про збірну та підготовку до чемпіонату Європи, то можу навести приклад із «Манчестер Сіті». У нас бувають моменти, коли щось іде не так. Тоді ми всі — гравці, тренери, персонал — збираємося разом і вимагаємо трохи більшого один від одного.

Результат залежить не лише від футболістів на полі. Головна команда — це всі ми: гравці, тренери, персонал, уболівальники... Якщо кожен віддаватиме частинку себе, то ми досягнемо результату. Налаштовуємося на позитивний лад і рухаємося далі!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини