Руслан Маліновський: «Навіть із Німеччиною збірна України може грати значно сильніше. Торік ми повинні були брати в неї очки»

Півзахисник національної збірної України Руслан Маліновський узяв участь у програмі «Головна команда. Різдвяні підсумки» у прямому ефірі телеканалу «Футбол 1». Хавбек «Аталанти» згадав виступи синьо-жовтих у 2020-му та поділився очікуваннями від поточного року.

— Що ви згадували, коли проводжали 2020 рік?

— У першу чергу — наші матчі в Лізі націй. Це великий досвід для всієї команди. Я думаю, що якби ми грали з усіма цими сильними суперниками вже поточного року, то виступили б ще краще, оскільки вже набули досвіду. Навіть із Німеччиною, у поєдинках проти якої ми зазнали двох поразок, збірна України може грати значно сильніше. Ми повинні були брати очки в цих матчах. Минулий рік вийшов насиченим. Сподіваюся, у 2021-му все буде набагато краще, уболівальники зможуть повернутися на стадіони, усі люди будуть здоровими, а коронавірус піде.

Хто був найкращим гравцем збірної України минулого року?

— Важко сказати. Через коронавірус багато виконавців випало, була ротація на кожен поєдинок. Андрій Шевченко готував склад, а потім приходили позитивні тести, і доводилося вносити зміни. Хлопці здорово себе проявили. Узяти хоча б гру з Іспанією! Дуже шкода, що я її пропускав. Тоді наші футболісти вийшли й показали результат. У нашій команді кожен може замінити іншого, це здорова конкуренція. За рахунок цього буде цікавіше, а хлопці боротимуться за своє місце у збірній.

Перемога над Іспанією в Лізі націй стала вершиною для нашої збірної в плані досягнень минулого року. Ви пропускали цей матч через дискваліфікацію. Чи не було у вас дивного відчуття після фінального свистка?

— Були лише радісні емоції. Ми переглядали гру разом із дружиною. Були дуже раді за хлопців, які обіграли сильного суперника. Напередодні вересневого поєдинку в Мадриді, який ми програли, багато футболістів ще не пройшли збори, у нас лише розпочався чемпіонат, ми витратили багато сил на Швейцарію. А в матчах із такими командами, як Іспанія, потрібно завжди перебувати в тонусі. Я думаю, що цього й не вистачило на виїзді. Щодо домашньої зустрічі із цим суперником, то ми довели, що можемо грати в цікавий футбол. Хлопці виконали завдання тренерського штабу, зіграли компактно та скористалися своїм моментом. У тій же грі з Німеччиною ми могли розраховувати на більше, якби краще реалізовували свої шанси.

Як ви провели новорічні свята?

— На Різдво в «Аталанти» була гра. Перед матчем ми із сім’єю відсвяткували вдома. Попереду в нас поєдинок з «Удінезе». Учора також із дружиною посиділи, повечеряли.

Якою ми побачимо збірну України 2021 року?

— У першу чергу всі будуть дуже вмотивовані. Я думаю, що збірна буде готова, дай бог, щоб тести на COVID-19 були негативними. Наша команда цього року буде ще сильнішою, адже тренерський штаб працює уже тривалий час, і збірна лише прогресує. Ми не стоїмо на місці, стараємося працювати над слабкими сторонами, покращувати те, що не виходить. Я вважаю, що від збірної можна чекати багато чого. Зараз у нас такий менталітет, що всі хочуть грати у красивий футбол, показувати результат. У футболі найголовніше — результат. А він приходить тоді, коли є якісна гра.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини