Президент УАФ Андрій Павелко відвідав з робочим візитом Дніпропетровську, Запорізьку й Кіровоградську області

Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко здійснив робочі поїздки в регіони України та провів зустрічі з активом обласних асоціацій, представниками футбольних клубів та місцевої влади.

Разом із керівником Асоціації футболу Дніпропетровщини Віктором Андрухівим та представниками футбольної спільноти області Андрій Павелко підбив підсумки футбольного року в регіоні. На Дніпропетровщині, як і в Україні загалом, у 2020-му пандемія COVID-19 мала відчутні негативні наслідки для розвитку футболу. Та все ж, як відзначив Андрій Павелко, обласній асоціації вдалося продовжити реалізацію основних програм, зокрема, з розвитку жіночого й масового футболу, популяризації футболу серед дівчат, уроків футболу в школах, формування реєстру гравців та шанувальників футболу всіх категорій. В області також триває реалізація проекту UEFA GROW, який через пандемію COVID-19 продовжено до весни 2021 року, а позитивний досвід програми в майбутньому можна буде поширити на інші регіони. 

Фото прес-служби УАФ

Найприємнішою частиною зустрічі стала передача подарунків, новеньких м’ячів для маленьких вихованців місцевих клубів, хлопчиків і дівчаток. 

Під час поїздки до Кіровоградської області в Андрія Павелка була нагода відвідати тренувальні бази одразу двох клубів Української Прем’єр-ліги — ФК «Інгулець» Петрове та ФК «Олександрія». У Петровому керівник УАФ разом із першим віце-президентом УАФ Вадимом Костюченком та головою Кіровоградської обласної асоціації футболу Віктором Безсмертним побували на будівництві нового стадіону «Інгулець Арена». Як розповів гостям президент клубу Олександр Поворознюк, стадіон відповідатиме всім стандартам і вимогам, необхідним для проведення єврокубкових матчів. За словами Андрія Павелка, дуже важливо, що зараз будуються такі стадіони, адже це — майбутнє українського футболу. «Вдячний керівництву «Інгульця» за такий вагомий внесок у розвиток спортивної інфраструктури й щиро бажаю місцевим уболівальникам у майбутньому насолоджуватися на полі нової арени футболом найвищої якості», — зазначив за підсумками інспекції будівництва «Інгулець Арени» президент УАФ. 

Фото ФК «Інгулець» Петрове

Також керівник Української асоціації футболу відвідав базу ФК «Олександрія», де зустрівся з почесним президентом клубу, членом виконкому обласної асоціації футболу Сергієм Кузьменком. За словами Андрія Павелка, позитивний досвід розвитку «Олександрії» може бути прикладом для багатьох українських клубів. Зі свого боку, Сергій Кузьменко розповів гостям про плани реконструкції резервного клубного стадіону «Олімп». Далі гості з УАФ та представники КОАФ відвідали футбольну базу ДЮФК «Аметист». Андрій Павелко був приємно вражений умовами, в яких зростають юні футбольні таланти. Наприкінці зустрічі відбулося нагородження видатних діячів футбольного світу Кіровоградщини.

Фото прес-служби УАФ

Під час відвідин області президент УАФ вручив нагороди та відзнаки представникам місцевої футбольної спільноти за чудову роботу у 2020 році, а також передав у подарунок м’ячі й сувеніри для маленьких футболістів Кіровоградщини. 

Під час відвідин Запорізької області Андрій Павелко проінспектував ще один спортивний об’єкт — стадіон в смт Комишуваха. Реконструкція цієї арени реалізується в рамках загальнодержавної програми «Велике будівництво», а її завершення планується в першій половині 2021 року. Екскурсію на об’єкті для гостей провів голова селищної ради Юрій Карапетян, який поділився з керівниками УАФ планами щодо залучення дітей та молоді населеного пункту до занять футболом.

Фото прес-служби УАФ

Після інспекції стадіону в Комишувасі в новому офісі Запорізької обласної асоціації футболу відбулася робоча нарада президента УАФ з керівником регіональної асоціації Віктором Межейком та спілкування з футбольним активом Запоріжжя. Також у межах візиту Андрій Павелко вручив нагороди та відзнаки представникам футбольної спільноти області за активну участь і вагомий внесок у розвиток та популяризацію футболу в регіоні. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини