Андрій Павелко взяв участь у церемонії відкриття оновленої чернігівської футбольної арени «Юність»

У Чернігові відбулося відкриття реконструйованого спортивного комплексу СДЮШОР «Юність».

У святковій церемонії взяли участь президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко, перші віце-президенти УАФ Анатолій Дем’яненко, Олег Протасов та Алан Плієв, керівник обласної асоціації футболу, директор «Юності» Геннадій Прокопович, народні депутати Олег Семінський та Максим Зуєв, віце-президент ФК «Десна» Чернігів Ігор Базалінський, а також Микола та Валентина Ярмоленки — батьки одного з лідерів національної збірної України Андрія Ярмоленка та його тренер Віктор Лазаренко.

Фото Павла Кубанова

Як розповів гостям директор СДЮШОР «Юність» Геннадій Прокопович, зараз у закладі функціонує 50 спортивних груп, у яких навчається 776 вихованців, серед яких 215 дівчат. Цього року стадіону школи виповнилося 45 років, але з часу його побудови (1975 рік) і до 2017-го тут жодного разу не проводився необхідний ремонт, не кажучи вже про повномасштабну реконструкцію.

Фото Павла Кубанова

Справу вдалося зрушити з місця за активної участі президента УАФ Андрія Павелка, Чернігівської обласної асоціації футболу, місцевої та центральної влади. У підсумку було проведено повну реконструкцію підтрибунних приміщень стадіону, облаштовано футбольне поле зі штучним покриттям розмірами 105х68 м, легкоатлетичні доріжки, установлено електронне табло. Також тут зараз функціонують комфортні роздягальні й душові, кімнати для арбітрів, є трибуна для глядачів на 3 тис. місць. Проведено капітальний ремонт і будівлі самої спортивної школи. За кошти з платежу солідарності, отримані школою від трансферу Андрія Ярмоленка до ФК «Боруссія» Дортмунд, у 2020 році також побудовано футбольний майданчик зі штучним покриттям розмірами 50х60 метрів.

Фото Павла Кубанова

«Подібні об’єкти — реальний приклад того, як завдяки синергії всіх рівнів влади, депутатів та Української асоціації футболу відкриваються нові можливості для дітей. Кожен знайшов розуміння і вклав сюди не тільки кошти, а й частину душі. Усе заради того, щоб вихованці мали гідні умови для тренувань і щоб була мотивація поповнювати ряди національної збірної», — зазначила у своєму вітальному слові з нагоди відкриття стадіону голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко.

Фото Павла Кубанова

«Чудово, що в містах України відкриваються нові й реконструйовані стадіони, спорт активно розвивається. Стадіон «Юність» — якісна футбольна арена, на якій можуть проводитися матчі чемпіонату України. Не менш важливо, що в рідній футбольній школі Андрія Ярмоленка вже функціонує музей з експонатами, які подарував сам футболіст і його батьки. Успішна кар’єра Андрія є наочним прикладом для багатьох юних талантів, які мають тепер усі можливості для того, щоб у майбутньому стати зіркою такої ж величини», — відзначив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Фото Павла Кубанова

За словами президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка, відкриття оновленого спорткомплексу «Юність» є знаковою подією як для Чернігівщини, так і для всієї футбольної України. Керівник асоціації пригадав, як п’ять років тому відвідував стадіон разом із зірковими вихованцями місцевої школи Андрієм Ярмоленком і Олегом Кузнецовим, як разом обговорювали важливість створення умов для розвитку юних футбольних талантів.

Фото Павла Кубанова

«Звичайно, було важливо протягом цих п’яти років зробити все необхідне, щоб у межах такого масштабного проекту реконструкції стадіону й школи СДЮШОР «Юність» сотні юних футболістів отримали можливості для тренувань і участі в змаганнях. Вірю, що на цих нових полях тренери, які зараз працюють із обдарованою молоддю, виховають багато нових зірок рівня Андрія Ярмоленка та Олега Кузнецова. Не менш важливо й те, що на розвиток СДЮШОР «Юність» уже працюють виплати солідарності, які отримала рідна школа Ярмоленка за виховання зірки. Ці кошти дозволили побудувати футбольний майданчик поруч зі стадіоном, купити автобуси для школи й придбати необхідне екіпірування для вихованців. Це гарний приклад ефективності роботи для всіх інших футбольних шкіл, а також приклад важливості того, щоб виплати солідарності отримували саме рідні школи футбольних зірок, а не структури, які до цього не причетні», — наголосив Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Також президент УАФ анонсував, що саме на цьому стадіоні можуть виступати і юнацькі збірні України, зокрема U-16, яку очолює Олег Кузнецов. «Буде символічно, що головний тренер команди виводитиме збірну на поле, на якому він колись робив перші кроки до підкорених у подальшому футбольних вершин», — сказав Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Під час церемонії відкриття оновленого стадіону «Юність» президент УАФ вручив юним вихованцям футбольної школи м’ячі та побажав успішної футбольної кар’єри в майбутньому.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини