Олег Кузнецов: «Вивчення суперників ще попереду, але, на перший погляд, Португалія виокремлюється»

Наступного року під керівництвом Олега Кузнецова розпочне роботу наймолодша збірна України.

9 грудня своїх суперників по кваліфікації Євро-2022 (U-17) дізналася наймолодша збірна України U-16 (футболісти не старші 2005 року народження). Синьо-жовтим за рік, коли команда перейде до категорії U-17, належить зіграти з командами Португалії, Уельсу й Казахстану.

Матчі цієї стадії проходитимуть у період із 1 липня по 16 листопада 2021 року. До елітного раунду кваліфікації вийдуть по дві найсильніші збірні з кожної групи, а також чотири кращі команди, що посядуть треті місця за результатами зустрічей із першими та другими збірними своєї четвірки.

Після жеребкування головний тренер синьо-жовтих Олег Кузнецов, який днями продовжив контракт з Українською асоціацією футболу, відповів на запитання офіційного сайту УАФ.

— Олеже Володимировичу, суперники у збірної України — не подарунок?

— Нічого, нормальне жеребкування. Правда, поки що не можу сказати із цього приводу щось конкретне, оскільки вивчення опонентів ще попереду. Але, на перший погляд, Португалія, звісно, виокремлюється. Ця команда в будь-якому віці входить до топ-5 збірних Європи. Португальці будуть фаворитами нашого квартету. Припускаю, що й турнір пройде в їхній країні. З Уельсом ми не зустрічалися, але, думаю, це типова британська команда із силовою манерою гри. А що стосується Казахстану, то ми не раз грали із цією збірною. Можу сказати, що за силою вона перебуває в трійці-четвірці серед команд країн колишнього Союзу, із нею завжди було непросто грати.

— Зараз відомі хоча б попередні плани вашої нової команди?

— Можливо, уперше ми зберемося в березні, коли будуть дати УЄФА...

— Шкодуєте, що не вдалося довести до випуску збірну 2001 року народження? УЄФА через пандемію кілька разів переносив елітний раунд Євро-2020 (U-19), а згодом і взагалі скасував весь цикл...

— Звісно, але в таких умовах від нас, на жаль, нічого не залежало. У цій ситуації прикро за футболістів, які багато працювали. Утім, хочу побажати хлопцям здоров'я, і щоб травми обходили їх стороною, а в їхньому професіоналізмі я не сумніваюся. Сподіваюся, що багато хто з них складе кістяк молодіжної збірної країни U-21, яка наступного року під керівництвом Руслана Ротаня розпочне новий відбірний цикл чемпіонату Європи.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.11.2023 14:00

Олег Кузнецов: «Іншої мети, окрім як пробитися до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи, наша команда не має»

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2005 ро...

21.12.2022 16:05

2022: підсумки року для юнацької збірної України U-17/18

Українським футболістам 2005 року народження не дуже пощастило, якщо г...

19.12.2022 15:10

Олег Кузнецов: «У нашій кваліфікаційній групі чемпіонату Європи фаворита немає»

Головний тренер юнацької збірної України U-18 Олег Кузнецов прокоменту...

Підписатися на новини