Олександр Петраков: «У нашій групі кваліфікації Євро-2022 легкого життя не буде ні в кого»

Головний тренер юнацької збірної України U-18 (футболісти не старші 2003 року народження) Олександр Петраков прокоментував результати жеребкування Євро-2022 для своєї команди, яка на момент старту турніру перейде до категорії U-19. 

9 грудня відбулося жеребкування кваліфікаційного раунду Євро-2022 (U-19). За його підсумками збірна України, яка перебувала в першому кошику посіву, зустрінеться з командами Польщі, Фінляндії та Мальти.

Міні-турніри у групах відбудуться в період із 30 серпня по 7 вересня, із 4-го по 12 жовтня або з 8-го по 16 листопада 2021 року.

Володарі двох перших місць у квартетах та найкраща збірна серед тих, що посядуть треті місця за результатами матчів із першими та другими командами, приєднаються до Португалії в еліт-раунді кваліфікації.

— Олександре Васильовичу, як вам підсумки жеребкування?

— Підсумки як підсумки (посміхається). Ще, правда, невідомо, де ми будемо грати й чи будемо грати взагалі, з огляду на ситуацію з COVID-19. Країна-господар кваліфікаційного раунду й дати проведення змагань стануть відомі найближчим часом за підсумками відеоконференції представників наших асоціацій. Я, принаймні, хотів би зіграти в листопаді, а щодо місця проведення змагань — хотілося б, щоб ним була Польща.

— Що можете сказати про суперників?

— Польща — дуже пристойна команда. Багато її гравців виступає в Німеччині, є представники й італійського чемпіонату, тому з поляками буде непросто. У мене є відеозапис їхнього матчу проти збірної Бельгії. Фінляндія останніми роками тільки прогресує. У цій країні з населенням в 5,5 млн є 86 критих футбольних манежів. А з Мальтою ми зустрічалися вже не раз. На перший погляд, вона є аутсайдером, але брак майстерності мальтійці компенсують повною самовіддачею й гарною фізичною готовністю. У нашій групі кваліфікації легкого життя не буде ні в кого.

— Чи є у вас попередній план щодо того, коли в новому році збереться команда?

— На даний момент немає ніякого плану, і це не дивно в нинішній ситуації. Така проблема в усіх. Із хлопцями ми не бачилися майже рік. Останнього разу збір нашої команди відбувався в лютому 2020-го.

— Днями всі тренери юнацьких і молодіжної збірної України продовжили контракти з УАФ. Декого здивувала відсутність у списку вашого прізвища...

— Тут нічого дивного. Мою трирічну угоду з Українською асоціацією футболу було підписано рік тому після чемпіонату світу U-20, тому в мене ще два роки чинного контракту. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.01.2023 17:00

УАФ та Олександр Петраков: взаємна подяка за роботу

Українська асоціація футболу припиняє співпрацю з головним тренером на...

09.10.2022 15:24

Олександр Петраков: «Боятися нікого не треба. Боротьба попереду, мотивація буде на найвищому рівні»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував підсу...

28.09.2022 01:42

Олександр Петраков: «Не вистачило реалізації. Коли є моменти, треба забивати...»

У заключному матчі Ліги націй-2022/2023 збірна України зіграла внічию...

26.09.2022 13:21

Олександр Петраков: «Ми дуже хочемо завтра реабілітуватися й піднятися в Лігу А»

Напередодні матчу Ліги націй із Шотландією головний тренер національно...

Підписатися на новини