Ліга чемпіонів. «Динамо» поступилося «Ювентусу» в Турині, але залишилося на третьому місці у групі

Віце-чемпіони України знову не зуміли скласти конкуренцію традиційно незручному для себе опоненту.

У поточному турнірі суперники вирішують різні завдання. «Ювентус» веде боротьбу з «Барселоною» за першу сходинку, «Динамо» з «Ференцварошем» — за третю. До того ж біло-сині жодного разу не перемагали туринців в єврокубках. Не вдалося їм цього зробити й сьогодні. Родзинкою ж поєдинку на «Ювентус Стедіум» стала персона арбітра. Уперше в історії Ліги чемпіонів гру провела рефері-жінка — француженка Стефані Фраппар.

Із переходом із оборони в атаку в біло-синіх за умови високого пресингу, який застосував «Ювентус» у стартові хвилини, виникали складнощі. Доходити до штрафного суперників за відсутності Буяльського, який через травму вибув до кінця року, киянам вдавалося нечасто. Що ж до атак «Юве», найбільша небезпека йшла на початку зустрічі з другого поверху. Мората та Маккенні після кутових небезпечно пробивали головою, і тільки реакція Бущана рятувала гостей. Але з ударом К’єзи, який відклеївся від Миколенка та відгукнувся на навіс Алекса Сандро, голкіпер «Динамо» не впорався. 1:0.

Фото juventus.com

До перерви Кріштіану Роналду був близьким до того, щоб збільшити  рахунок, але влучив у поперечину. Але загалом кияни після пропущеного м’яча набагато більше часу стали проводити на половині поля суперника, організовуючи позиційні атаки. А незадовго до перерви підопічні Луческу створили гольовий момент: Циганков після скидки Вербича розстрілював ворота з близької відстані, але влучив у Щенсни.

Початок другого тайму у виконанні динамівців вийшов оптимістичним. Вони непогано контролювали м’яч на чужій половині поля та не давали нудьгувати Щенсни. Але забила знову «Стара Синьйора». Після прострілу К’єзи Мората поборовся з Бущаном, а завершального удару завдав Кріштіану Роналду. Невдовзі з пасу того ж К’єзи відзначився і сам Мората, якому в центрі штрафного біло-сині дозволили прийняти м’яч, обробити його та спрямувати в нижній кут. 3:0.

Незважаючи на поразку, динамівці залишилися на третьому місці у групі завдяки перемозі «Барселони» над «Ференцварошем». Тепер в останньому турі в Києві вони розіграють із командою Сергія Реброва третє місце, що дає перепустку до 1/16 фіналу Ліги Європи. Українську команду влаштує перемога або нічия з рахунком 0:0, 1:1 чи 2:2.  

У матчі у складі «Динамо» взяли участь футболісти, що входили до списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Бущан, Миколенко (замінений на 84-й хвилині), Забарний (жовта картка), Попов, Сидорчук, Шапаренко (жовта картка), Циганков (замінений на 90+1-й хвилині), Супряга (вийшов на заміну на 72-й хвилині), Караваєв (вийшов на заміну на 84-й хвилині).

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група G

5 тур

«Ювентус» (Італія) — «Динамо» (Україна) — 3:0 (1:0)

Голи: К’єза (21), Кріштіану Роналду (57), Мората (66).

«Ювентус»: Щенсни, де Ліхт, Бонуччі (к) (Даніло, 62), Алекс Сандро, Бентанкур (Артур, 76), Маккенні, Демірал (Дрегушин, 69), К’єза (Кулусевські, 76), Ремзі (Бернардескі, 62), Мората, Кріштіану Роналду.

Запасні: Пінсольо, Дібала, Куадрадо, Рабьо, Да Граса, Фработта, Портанова.

Тренер: Андреа Пірло.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко (Караваєв, 84), Сидорчук (к), Шепелєв (Гармаш, 72), Шапаренко, Циганков (Лєднєв, 90+1), Родрігес (Де Пена, 72), Вербич (Супряга, 72).

Запасні: Нещерет, Бойко, Белуце, Шабанов, Андрієвський, Клейтон, Сирота.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Стефані Фраппар (Франція).

Попереджені: Бентанкур (10) — Забарний (27), Шапаренко (81).

2 грудня. Турин. «Ювентус Стедіум».

«Ференцварош» (Угорщина) — «Барселона» (Іспанія) — 0:3

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Барселона

5

5

0

0

16—2

15

 2.

Ювентус

5

4

0

1

11—4

12

 3.

Динамо

5

0

1

4

3—13

1

 4.

Ференцварош

5

0

1

4

5—16

1

6 тур

08.12.2020

«Динамо» (Україна) — «Ференцварош» (Угорщина)

«Барселона» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини