Ліга чемпіонів. «Шахтар» у Києві переміг «Реал» та претендує на вихід до 1/8 фіналу

Так склалося, що свої найкращі матчі в поточній Лізі чемпіонів гірники проводять саме з «Реалом». На старті групового турніру вони перемогли в Мадриді, сьогодні ж обіграли чемпіонів Іспанії в Києві.

Після оптимістичного старту у змаганнях «Шахтар» зазнав двох болючих поразок від менхенгладбахської «Боруссії», тож сьогоднішня зустріч мала прояснити турнірні перспективи помаранчево-чорних у групі, де ситуація була найбільш заплутаною.

Уже на 5-й хвилині обрізка Додо призвела до контрвипаду «Реалу», який завершував Родріго, що влучив у стійку. Утім, гірники швидко продемонстрували й свою здатність долати захист суперників та кілька разів наблизилися до воріт Куртуа. Коваленко опинився на вістрі атаки, але зіграв рукою у штрафному гостей, а Тайсон пробив потужно, але вище поперечини.

Фото shakhtar.com

Усе ж центр оборони «Шахтаря», де діяли молоді Бондар із Вітао, викликав занепокоєння. Бензема та Асенсіо в першому таймі опинялися на зручній для удару позиції, але Трубін не давав приводів для критики.

Уже за чверть години після початку поєдинку пошкодження зазнав основний форвард донеччан. Варан грубо зупинив Мораеса, який міг виходити сам-на-сам із Куртуа, за що отримав попередження. Жуніор, накульгуючи, повернувся до гри, але згодом усе ж залишив поле. Загалом перший тайм пройшов у невисокому темпі. Підопічні Луїша Каштру діяли від захисту, вичікуючи можливості для контратаки. «Реал» подовгу розігрував м’яч на половині поля гірників, але користі із цього не отримав.

Фото shakhtar.com

Після перерви господарям вдалося провести кілька швидких контрвипадів, найгостріший з яких завершував Тайсон, що пробив низом з-під захисника. У цьому епізоді «Реал» врятував Куртуа, відбивши м'яч ногою. Невдовзі «Шахтарю» нарешті пощастило. Передача Коваленка до штрафного, здавалося, прийшлася в ногу Варана, але захисник зіграв невдало, і м’яч відскочив на Дентиньо, який у дотик спрямував його до сітки повз голкіпера. 1:0.

Поступаючись у рахунку, мадридці перейшли до більш масованого наступу, натомість гірники отримали більше простору та майстерно цим користувалися. Удар Коваленка був заблокований, Тете пробив у кут, але недосить сильно. А потім свіжі Майкон із Соломоном, що вийшли на заміну, організували ще одну результативну контратаку. 2:0.

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти, що перебували у списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Матвієнко, Бондар, Степаненко, Коваленко (замінений на 85-й хвилині), Марлос (замінений на 73-й хвилині), Мораес (замінений на 25-й хвилині).

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група B

5 тур

«Шахтар» (Україна) — «Реал» (Іспанія) — 2:0 (0:0)

Голи: Дентиньо (57), Соломон (82).

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Бондар, Матвієнко, Коваленко (Алан Патрік, 85), Степаненко (к), Тете, Тайсон (Соломон, 74), Марлос (Майкон, 73), Мораес (Дентиньо, 25, Фернандо, 85).

Запасні: Шевченко, Пятов, Маркос Антоніо, Маркіньйос Сіпріано, Болбат, Судаков.

Тренер: Луїш Каштру.

«Реал»: Куртуа, Лукас Васкес, Варан, Начо, Менді, Модрич, Кроос, Едегор (Іско, 77), Родріго (Вінісіус, 77), Асенсіо, Бензема (к) (Діас, 77).

Запасні: Лунін, Альтубе, Мілітао, Марсело, Каземіро, Аррібас, Чуст.

Тренер: Зінедін Зідан.

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія).

Попереджений: Варан (14).

1 грудня. Київ. НСК «Олімпійський»

«Боруссія» М (Німеччина) — «Інтер» (Італія) 22.00

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Боруссія М

4

2

2

0

14—4

8

 2.

Шахтар

5

2

1

2

5—12

7

 3.

Реал

5

2

1

2

9—9

7

 4.

Інтер

4

0

2

2

4—7

2

6 тур

09.12.2020

«Інтер» (Італія) — «Шахтар» (Україна)

«Реал» (Іспанія) — «Боруссія» М (Німеччина)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини