Ліга чемпіонів. «Динамо» вдома поступилося «Барселоні», але залишається на третьому місці у групі

За три тижні після першої зустрічі цих команд кияни знову створили чимало моментів біля воріт каталонців, але знову програли.

Можна було сподіватися, що кадрова ситуація в «Динамо» за час, що минув після поєдинку 3-го туру в Барселоні, покращиться. Натомість біло-сині зазнали нових втрат, хоча дехто й повернувся до основної обойми, зокрема, Бущан, Миколенко, Караваєв і Шапаренко. Порівняно ж із грою в Прем’єр-лізі проти «Інгульця» Мірча Луческу змінив форварда. Замість Супряги на вістрі атаки з перших хвилин діяв номінальний вінгер Вербич. Доволі незвично виглядав і стартовий склад «Барселони», в якому були відсутні Мессі, Фаті, Піке, де Йонг та Серхі Роберто, що залишилися в Іспанії, а Грізманн, Дембеле та Жорді Альба опинилися в запасі.

Початок матчу пройшов на зустрічних курсах, домінування каталонців не спостерігалося. Кияни щільно грали із суперниками в захисті, не залишаючи їх без нагляду у своєму штрафному, а за будь-якої нагоди вибігали в контратаки, й один із прострілів Де Пени міг створити гостям проблеми, але ніхто з біло-синіх не встиг його замкнути. Небезпечно динамівці розіграли й штрафний, завершивши його ударом Де Пени, який парирував тер Штеген.

Ближче до перерви «Барселона» збільшила перевагу у володінні м’ячем, але саме в цей відрізок кияни створили свої найгостріші моменти. Після прострілу Кендзьори Буяльський був готовий завдавати завершального удару з убивчої позиції, але Вербич невчасно трохи змінив напрямок польоту м’яча. А перед самим свистком на перерву ще один удар Де Пени з гострого кута потягнув тер Штеген.   

Фото uefa.com     

На початку другого тайму «Динамо» провело дві дуже гострі контратаки, але знову їм не вистачило останнього пасу. Після цього «Барселона» повела в рахунку. Правий захисник Дест підключився до атаки, пройшов до штрафного та пробив низом. 0:1. Невдовзі Брейтвейт після кутового закріпив перевагу гостей, а потім він же реалізував пенальті, призначений за фол Попова проти нього самого. Остаточний рахунок встановив Грізманн, який вийшов на заміну. Біло-сині ж свої моменти не реалізували.

У складі «Динамо» в матчі взяли участь футболісти національної команди України, які були у списку викликаних на листопадовий збір: Бущан, Забарний, Миколенко, Караваєв (замінений на 59-й хвилині), Шапаренко (замінений на 71-й хвилині), Попов (вийшов на заміну на 59-й хвилині, жовта картка), Супряга (вийшов на заміну на 70-й хвилині).

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група G

4 тур

«Динамо» (Україна) — «Барселона» (Іспанія) — 0:4 (0:0)

Голи: Дест (52), Брейтвейт (57, 70, з пенальті), Грізманн (90+2).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв (Попов, 59), Шепелєв (Белуце, 83), Гармаш (Андрієвський, 59), Буяльський (к), Шапаренко (Лєднєв, 71), Де Пена (Супряга, 70), Вербич.

Запасні: Моргун, Бойко, Скорко, Боль, Цітаішвілі, Клейтон.

Тренер: Мірча Луческу.

«Барселона»: тер Штеген (к), Дест, Мінгеса, Лангле (Жорді Альба, 65), Фірпо, П’янич (Рікард Пуч, 65), Аленья, Коутіньо (Грізманн, 65), Педрі (Фернандес, 73), Трінкан (де ла Фуенте, 83), Брейтвейт.

Запасні: Нету, Пенья, Дембеле.

Тренер: Рональд Куман.

Арбітр: Матей Юг (Словенія).

Попереджені: Попов (69) — П’янич (16).

24 листопада. Київ. НСК «Олімпійський»

«Ювентус» (Італія) — «Ференцварош» (Угорщина) — 2:1

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Барселона

4

4

0

0

13—2

12

 2.

Ювентус

4

3

0

1

8—4

9

 3.

Динамо

4

0

1

3

3—10

1

 4.

Ференцварош

4

0

1

3

5—13

1

5 тур

02.12.2020

«Ювентус» (Італія) — «Динамо» (Україна)

«Ференцварош» (Угорщина) — «Барселона» (Іспанія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини