Український фонд Shakhtar Social Foundation отримав срібну нагороду UEFA Grassroots Awards

Проект «Давай, грай» некомерційного фонду Shakhtar Social Foundation виборов срібну нагороду UEFA Grassroots Awards.

Офіційний сайт УЄФА повідомив, що український некомерційний фонд Shakhtar Social Foundation став лауреатом срібної нагороди UEFA Grassroots Awards. Почесне друге місце в номінації «Кращий професіональний клуб» узяв проект фонду під назвою «Давай, грай!».

Фото shakhtar.com

Щороку УЄФА присуджує нагороди людям, проектам і місцям, які гарантують, що кожна людина, незалежно від її віку, здібностей, статі або походження, може грати у футбол у безпечному середовищі. Це — ключова мета програми масового футболу УЄФА.

Фото shakhtar.com

Shakhtar Social Foundation — некомерційний фонд, створений ФК «Шахтар» у 2018 році для реалізації соціальних та благодійних проектів клубу, а також для розвитку дитячого масового футболу в Україні. Наразі фонд за підтримки генерального партнера, енергетичної компанії ДТЕК, реалізує проект «Давай, грай!». Його мета — розвиток за допомогою спорту, й зокрема футболу. 

Фото shakhtar.com

Проект дозволяє дітям-інвалідам, ​​хлопчикам і дівчаткам у віці від семи до 16-ти років, брати участь у безкоштовних футбольних сесіях у шести містах України. У числі учасників — молоді люди з аутизмом, церебральним паралічем, синдромом Дауна та порушеннями слуху.

Фото shakhtar.com

Наразі в межах проекту у восьми містах на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях проведено місцеві турніри «Давай, грай!». Тобто проект виконує не лише спортивно-освітню, а й соціально-інклюзивну функцію, повертаючи дітлахів до нормального життя за допомогою футболу.

Відзначимо, що золоту нагороду UEFA Grassroots Awards у номінації «Кращий професіональний клуб» узяв німецький проект SV Werder Bremen, а бронзову — шотландський Dundee United Community Trust.

Фото shakhtar.com

Нагадаємо, що щорічна премія UEFA Grassroots Awards започаткована у 2010 році, але категорія «Кращий професіональний клуб» дебютувала лише минулого року. Отже, український фонд Shakhtar Social Foundation став її номінантом вже у другий рік існування нагороди.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.12.2023 12:48

Президент України Володимир Зеленський поговорив із президентом УЄФА Александером Чеферіном

Президент УЄФА Александер Чеферін і Президент України Володимир Зеленс...

28.06.2023 21:34

Офіційно. Підсумки червневого засідання Виконавчого комітету УЄФА

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні відбулося засідання виконавчого...

24.06.2023 10:44

УАФ звернулася до ФІФА та УЄФА з приводу протиправних дій терористичної держави

Бажання чиновників із країни-агресора залучити до змагань на території...

06.04.2023 23:56

Збірна Англії стала переможцем першої жіночої Фіналіссіми

У дебютному розіграші жіночого Кубка чемпіонів КОНМЕБОЛ-УЄФА зустрілис...

Підписатися на новини