Ліга націй. Швейцарія — Україна: усе найцікавіше в день матчу

Сьогодні в Люцерні на «Свісспорарені» мав відбутися поєдинок заключного туру групового етапу Ліги націй-2020/2021 Швейцарія — Україна. Матч скасовано...

Фото УЄФА

УЄФА повідомив Українську асоціацію футболу, що «у зв’язку з компетентним рішенням департаменту охорони здоров’я кантону Люцерн перевести на карантин усю делегацію національної команди України матч Ліги націй УЄФА Швейцарія — Україна не може відбутися».

Зауважимо, що і УЄФА, і УАФ, і Швейцарська асоціація футболу готові до проведення матчу, однак заборона місцевої влади перекреслює усі сподівання футбольних організацій провести гру.

Рішення щодо подальшої долі матчу прийматиме УЄФА.

Фото epo.gr

Нагадаємо, що на сьогоднішньому матчі працюватиме бригада арбітрів із Греції на чолі із 41-річним Тасосом Сідіропулосом.

Фото Євгена Кравса

Сьогодні вдень збірна України провела тренування на полі стадіону клубу Першої ліги чемпіонату Швейцарії (другий за рангом дивізіон першості країни) FC Kickers Luzern. У занятті взяли участь 18 гравців.

Фото Павла Кубанова

Згідно з отриманими вранці результатами ПЛР-тестування, проведеного в розташуванні синьо-жовтих учора ввечері, позитивними виявилися чотири тести — гравців Руслана Маліновського, Сергія Кривцова, Жуніора Мораеса та тренера з фізпідготовки Івана Баштового. Як і раніше інфіковані Макаренко, Соболь та Різник, згадані особи  перебувають на самоізоляції у своєму готельному номері.

Що стосується трьох представників «Шахтаря» — Кривцова, Мораеса та Баштового, — ситуація уточнюється з огляду на те, що всі троє зовсім недавно перехворіли на коронавірус, й у них в організмі є антитіла, які фактично унеможливлюють повторне захворювання в даний момент. УЄФА зважає на цей факт і допускає Кривцова й Мораеса до гри, однак місцева влада забороняє участь гравців у командних подіях. 

Очікуючи на остаточне рішення, збірна України виїхала на ранкове тренування без Кривцова, Мораеса та Маліновського. Питання можливої участі Кривцова й Мораеса у грі залишається у площині перемовин УЄФА та місцевої влади кантону Люцерн.

Фото УАФ

На нараді за участі представників команд та офіційних осіб матчу, яка проходила онлайн, було вирішено, що збірна України проведе зустріч у жовтому комплекті форми.

Фото football.ch

Для збірної Швейцарії поєдинок з Україною стане вже 19-м в історії, проведеним у Люцерні. Загальна статистика матчів господарів у цьому місті виглядає так: 13 перемог, три нічиї й дві поразки. Різниця забитих та пропущених м’ячів саме на «Свісспорарені» — 21—3.

Заявка збірної України на матч зі Швейцарією (за номерами)

1. Юрій Паньків, 3. Ілля Забарний, 4. Сергій Кривцов, 5. Євген Чеберко, 6. Тарас Степаненко, 7. Олександр Назаренко, 9. Роман Яремчук, 10. Жуніор Мораес, 11. Марлос, 12. Андрій Пятов, 14. Ігор Харатін, 15. Юхим Конопля, 16. Сергій Булеца, 17. Олександр Зінченко, 18. Георгій Судаков, 19. Олександр Зубков, 20. Валерій Бондар, 21. Богдан Михайліченко, 22. Микола Матвієнко, 23. Андрій Лунін.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини