Ліга націй. Збірна України в Лейпцигу в матчі з Німеччиною забила першою, але в підсумку поступилася

Як це було й у жовтні, команда Андрія Шевченка зазнала кадрових втрат уже безпосередньо на зборі.

До гравців, що раніше вибули через різні причини, уже в Лейпцигу додався ще квартет футболістів, які здали позитивні тести на коронавірус. Найбільше постраждав півзахист, оскільки всі четверо виконавців, які захворіли, є представниками середньої лінії. Тож у тренерів синьо-жовтих не було можливості для кадрового маневру в цій ланці — до ударного тріо центрхавів додалися фактично безальтернативні Марлос та Зубков на флангах. Представник «Ференцварошу» проводив свій п’ятий матч за головну команду країни, так само, як і центрбек Забарний, а правий захисник Конопля — третій. Зате у ворота повернувся капітан команди, досвідчений Пятов.

Фото Євгена Кравса

Німеччина домінувала в стартові хвилини та, намацавши, здавалося, слабке місце на правому фланзі оборони українців, створила кілька ситуацій, які могли завершитися неприємностями для гостей. Але синьо-жовтим не знадобилося багато часу, аби прийти до тями. Уже десь із 8-ї хвилини вони пристосувалися до німецького пресингу та почали його раз по раз долати. І невдовзі були винагороджені за свою сміливість. Зубков пішов в обводку проти кількох суперників та зумів відкинути м’яч під удар Яремчуку, який з-під захисника невідпорно пробив під ближню стійку. 0:1.

Відчувши ще більшу впевненість після забитого м’яча, футболісти збірної України вели свою гру та мали шанс збільшити перевагу. Після обрізки суперників Марлос із Яремчуком вибігали проти одного захисника, але гравець «Шахтаря» не зумів віддати якісний пас на представника «Гента». А от бундестім опонентів не пробачив. Зінченко втратив м'яч на чужій половині поля, Горецка відправив у відрив Сане, той на швидкості обіграв Матвієнка та пробив у ніжній кут. Стрибок Пятова не допоміг. 1:1.

 Фото Євгена Кравса

У подальшому гостріше діяли господарі, хоча мав шанс і Зінченко, який не зумів приборкати м’яч, коли Соболь виводив його на вбивчу позицію. Пятов парирував удар Горецки у верхній кут, але був безсилий проти пострілу в упор Вернера, якому асистував той-таки Горецка. 2:1. До перерви синьо-жовті провели декілька перспективних атак, здебільшого лівим флангом, де вдало підключався до нападу Соболь, але його простріли мети не досягали.

Після відпочинку підопічні Андрія Шевченка демонстрували налагоджений перехід з оборони в атаку, тим більше, що німецька збірна фактично відмовилася від пресингу. На 52-й хвилині Зінченко пробивав із лінії штрафного, і м’яч рикошетом від захисника влучив у стійку. Але ближче до середини другого тайму німці посилили тиск та почали виходити на ударні позиції. Кілька їхніх спроб були заблоковані, але потім Вернеру дозволили оформити дубль після прострілу Гінтера.

Після цього напруга у грі дещо вщухла. Міг відродити інтригу Марлос, але його удар із кута штрафного прийшовся у стійку. Не пощастило й Мораесу, який також пробив із рикошетом у каркас воріт.

Поразка збірної України та нічия Швейцарії з Іспанією означає, що синьо-жовтим не вдалося за тур до завершення групового турніру забезпечити собі збереження місця в дивізіоні А Ліги націй. Тепер потрібно не програти в Швейцарії.

Фото Євгена Кравса

Ліга націй-2020/2021. Група А4. 5 тур

Німеччина — Україна — 3:1 (2:1)

Голи: Сане (23), Вернер (33, 64) — Яремчук (12).

Німеччина: Ноєр (к), Гінтер, Зюле, Кох, Рюдігер, Макс, Горецка, Гюндоган, Гнабрі, Сане (Вальдшмідт, 86), Вернер (Брандт, 76).

Запасні: Лено, Трапп, Удуохай, Та, Нойхаус, Амірі, Хенрікс, Штарк, Дауд.

Тренер: Йоахім Льов.

Україна: Пятов (к), Конопля, Забарний, Матвієнко, Соболь, Степаненко (Макаренко, 69), Зінченко (Харатін, 86), Маліновський, Зубков (Михайліченко, 75), Марлос, Яремчук (Мораес, 75).

Запасні: Паньків, Лунін, Кривцов, Чеберко, Бондар.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія).

Попереджені: Рюдігер (29) — Маліновський (44).

14 листопада. Лейпциг. «РБ Арена».

Швейцарія — Іспанія — 1:1 (1:0)

Турнірна таблиця

 

І

В

Н

П

М

О

1. Німеччина

5

2

3

0

10—7

9

2. Іспанія

5

2

2

1

7—3

8

3. Україна

5

2

0

3

5—10

6

4. Швейцарія

5

0

3

2

6—8

3

6 тур

17.11.2020

Швейцарія — Україна

Іспанія — Німеччина

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.02.2024 13:00

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Грузії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Грузії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Лі...

19.02.2024 15:15

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Албанії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Албанії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Л...

18.02.2024 13:14

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Чехії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Чехії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Ліг...

08.02.2024 07:00

Жеребкування Ліги націй-2024/2025. Національна збірна України — в очікуванні суперників у дивізіоні В

У четвер, 8 лютого в Парижі відбудеться церемонія жеребкування Лі...

Підписатися на новини