Збірна України з пляжного футболу провела тижневий навчально-тренувальний збір у Туреччині

На початку листопада збірна України з пляжного футболу провела навчально-тренувальний збір у Туреччині. 

Наставник команди Микола Костенко викликав для участі у зборі в Аланії 11-х виконавців — двох воротарів та дев'ятьох польових гравців.

Воротарі: Володимир Гладченко (Beachsoccer), Денис Сабатюк («Альтернатива»).

Польові гравці: Максим Войток, Дмитро Войтенко (обидва — «ВІТ»), Андрій Пашко, Олег Сіренко (обидва — «Альтернатива»), Олег Зборовський, Віктор Новицький (обидва — Beachsoccer), Іван Глуцький, Костянтин Макеєв (обидва — «Сервіт»), Віталій Рахно (Check Point).

Збір у Туреччині мав на меті підготовку збірної України до міжнародних змагань у наступному сезоні, які повинні стартувати в лютому-березні 2021 року. Українці можуть узяти участь у Кубку Європи, відборі до Суперфіналу Євроліги, кваліфікації чемпіонату світу і, нарешті, у самій світовій першості, яку заплановано на липень наступного року. 

Підсумки збору команди підбив наставник синьо-жовтих Микола Костенко: «На мою думку, мети повністю досягнуто. Гравці збірної України в Аланії мали все для повноцінної підготовки. До наших послуг були чудові майданчики, відмінні умови проживання й харчування. До того ж нам сприяла погода, весь час було сонячно, і лише в день відпочинку пройшов невеличкий дощ. Цього дня ми влаштували невелику екскурсію у гори для кращого мікроклімату в команді.

Усі гравці відпрацювали на відмінно. Наші досвідчені бійці — Олег Зборовський, Володимир Гладченко, Іван Глуцький, Максим Войток та Костянтин Макеєв — завдяки своїм професіоналізму й віддачі були прикладом для більш молодих виконавців.

Уперше до лав національної збірної було викликано гравця не з вищого дивізіону — Віталія Рахна із Check Point. Ми з Віталієм Сидоренком давно стежили за ним і вирішили надати йому шанс показати себе. І ми не пошкодували, адже Віталій добре вписався в команду й продемонстрував високий індивідуальний рівень та працездатність.

Що стосується наших планів на майбутнє, то, звичайно, одного збору для всебічної підготовки до змагань найвищого рівня замало. Але багато що залежить від епідеміологічного стану у світі та в Україні, а також від деяких організаційних питань. Так, у грудні планується проведення Виконкому Асоціації пляжного футболу України, під час якого буде заслухано звіт нинішнього керівництва та пройдуть вибори президента АПФУ. Лише після цього ми зможемо щось планувати більш конкретно. Але в будь-якому випадку ще один збір необхідний — наприклад, у Польщі, де є чудові майданчики під дахом».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини