Новини з табору збірної України: COVID у п’ятірки членів команди лише згуртував наших хлопців

Нинішні Covid-реалії, з одного боку, стають дедалі більш моторошними, а з іншого — усе більше загартовують спортсменів психологічно.

Робочий розпорядок передігрового дня національної команди України не змінили навіть позитивні ПЛР-тести. Ця інформація лише на 25 хвилин відклала виїзд на офіційне тренування й на 15 хвилин — сам початок заняття. Оскільки результати досліджень надійшли до табору синьо-жовтих за годину до від’їзду на «РБ Арену», знадобився певний час для того, аби узгодити з УЄФА наступний план дій. Після того, як інфіковані гравці Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Віктор Коваленко та Віктор Циганков, а також менеджер Вадим Комардін були ізольовані у своїх готельних номерах, решта команди виїхала на тренування.

Фото Євгена Кравса

Нині тренери можуть розраховувати на 17-х польових гравців і чотирьох воротарів, один з яких залишиться поза заявкою, оскільки більше трьох голкіперів заявляти на матч просто не можна.

Фото Євгена Кравса

Головне, щоб завтрашні повторні тести на коронавірус не дали нових позитивних результатів. Сама процедура має відбутися о 13.00 за європейським часом. До завтрашнього ранку міська влада Лейпцига повинна ухвалити рішення щодо проведення поєдинку, однак німецькі організатори наразі сподіваються, що матч відбудеться як заплановано.

Фото Євгена Кравса

У будь-якому разі, у нинішніх реаліях слід дочекатися остаточного комюніке від органів місцевого самоврядування. Також буде ухвалено рішення щодо того, чи необхідно буде інфікованим футболістам відбувати всю ізоляцію на місці, і як вони зможуть дістатися своїх домівок.

Фото Євгена Кравса

Тим часом національна команда позитивно налаштовується на завтрашній день, не відкладаючи підготовку на потім. Під керівництвом Андрія Шевченка гравці провели передматчеве тренування, в якому традиційно велику увагу було присвячено тактиці. Зміни у складі, до яких доклав руку коронавірус, вимагають від тренерів оперативної перестановки виконавців. З іншого боку, збірники знайомі зі структурою гри команди, тому виконання ігрових завдань має бути їм до снаги.

Фото Євгена Кравса

Складнощі мобілізують і згуртовують колектив, тож хлопці налаштовують себе на те, що завтра в матчі з грізним опонентом слід зіграти не лише за себе, а й за партнерів по команді, які вимушено опинилися поза грою.

Олександр Гливинський, прес-аташе національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

10.04.2024 16:00

До уваги вболівальників! Триває продаж квитків на товариський матч Німеччина — Україна

Триває продаж квитків на товариський поєдинок Німеччина — Україн...

Підписатися на новини