Андрій Шевченко: «Із Німеччиною на виїзді ми будемо трохи змінювати нашу систему гри, але в жодному разі не відмовлятимемося від своїх принципів»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів у Лейпцигу прес-конференцію, присвячену завтрашньому поєдинку Ліги націй проти команди Німеччини.

— Наразі ситуація така, — сказав Андрій Шевченко. — Прийшли результати тестів на COVID-19. У нас п'ять позитивних результатів, чотири з них — у гравців. Ми сьогодні прибули на тренування. Ці чотири футболісти залишилися в готелі, вони ізольовані. Завтра на нас чекає ще одне тестування. Поки що ми очікуємо інформацію щодо матчу, зокрема від УЄФА. Будемо тренуватися, спробуємо максимально відгородити себе від спілкування.

— Чи може поєдинок бути скасований?

— Я не можу зараз відповісти. Нам повідомили, що ми повинні пройти додаткові тести завтра вранці. Ми чекаємо повної інформації. Рішення ухвалюватимуть організатори матчу, УЄФА, служби, які за це відповідають, німецький уряд.

— Які саме гравці здали позитивні тести?

— Їхні імена буде оголошено офіційно. Так буде правильно.

— Під яку модель гри ви хочете підвести збірну України в процесі підготовки до чемпіонату Європи?

— Сьогодні в нас є можливість грати й першим номером. Якщо ми зустрічаємося з більш сильним суперником, то повинні адаптувати гру під ту тактику, яка дозволить досягти результату. Як показує практика, наша команда може перебудовуватися.

Напевно, із Німеччиною на виїзді ми будемо трохи змінювати нашу систему гри, але в жодному разі не будемо відмовлятися від своїх принципів.

— В якій фізичній формі перебувають футболісти, якщо не враховувати хворих? Чи немає травм?

— Усе добре, травм ні в кого немає. Будемо проводити повноцінне тренування, чекати новин. Ми всі розуміємо, в якій ситуації перебуваємо. У нас уже був подібний інцидент перед спарингом із Францією. Рішення прийматимуть відповідні служби. Якщо гра відбудеться, то будемо намагатися сформувати оптимальний склад.

— Йоахім Льов назвав матч зі збірною України найважливішим для його команди в Лізі націй. А яка гра важливіша для вас — із Німеччиною чи Швейцарією?

— Для нас обидва поєдинки дуже важливі. У випадку позитивного результату завтра ми, можливо, вирішимо поставлене завдання — залишитися у вищому дивізіоні Ліги націй. Я вважаю, це буде великим успіхом.

— Північна Македонія стала суперником збірної України на Євро-2020. Як ви оціните цю команду?

— У нас ще є час на вивчення суперника. Нарешті ми знаємо, із ким зіграємо у групі. Але поки що ми готуємо команду на завтрашню гру. Попереду ще багато часу. Якщо Північна Македонія обіграла Грузію, то це пристойна команда.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

24.02.2024 13:00

Звернення президента УАФ Андрія Шевченка

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко в день другої...

Підписатися на новини