Андрій Шевченко: «Ми створили достатньо моментів для того, аби зіграти хоча б унічию»

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко прокоментував поразку команди в товариському поєдинку з Польщею.

У Хожуві синьо-жовті поступилися з рахунком 0:2. Після матчу наставник української команди Андрій Шевченко відповів на запитання журналістів:

— Єдине, чим я сьогодні незадоволений, — це результат. Команда показала дуже гідний футбол, творчу гру в хорошій структурі. Нам не вистачило реалізації моментів. Ми припустилися двох помилок і дуже сильно за них були покарані. Це футбол. Не потрібно робити із цього особливої драми. Я задоволений грою й футболістами. Якщо прибрати результат, то я назву цю гру позитивною для нас із точки зору команди.

Сьогодні ми намагалися збалансувати склад, як і Польща. Хтось провів 45 хвилин, хтось узагалі не грав. На нас попереду чекають важливі поєдинки. Товариська гра дала достатньо інформації обом тренерам, що головне. Не бачу сенсу давати по матчу якусь загальну оцінку. Для мене це позитивний поєдинок по віддачі, структурі та організації гри.

Я маю у своєму розпорядженні хороших гравців. Ми добре грали, створювали моменти. Бувають дні, коли ти не забиваєш. Найголовніше — грати правильно. Структура була дуже хороша, ми постійно маневрували, намагалися контролювати м’яч. У нас були дуже хороші комбінації та взаємодії, ми компактно діяли в обороні. Однозначно ми повинні допрацьовувати в плані реалізації. Я буду говорити на цю тему з футболістами.

Гравці збірної України багато разів пробивали здалеку. Це була ваша установка?

— Я вважаю, що ми створили достатньо моментів. Били і з близької відстані, і здалеку. Команда робила в атаці те, що й мала. Єдине, чого не вистачало, — реалізації.

Наскільки сильно вплинув на розвиток подій нереалізований пенальті?

— Це був шанс для нас повести в рахунку. Та після цього команда не зупинилася, продовжила працювати в тому ж дусі. Змістом гри я задоволений. Пенальті — один із головних наших шансів, які ми могли реалізувати. Ми створили достатньо моментів для того, аби зіграти хоча б унічию. На поразку ми не награли.

Прокоментуйте помилку Андрія Луніна в першому таймі.

— Помиляються всі. У нього зрізався м’яч. Тим більше якість поля не зовсім відповідала рівню, необхідному для нашої гри. Нам трохи важко було контролювати м’яч на цьому газоні. Мабуть, через це Лунін і помилився.

Чому ви поставили у стартовий склад Луніна, а не Дмитра Різника, який зараз демонструє чудові показники?

— Лунін — молодий перспективний воротар, який грає в дуже хорошій команді. Так, у нього мало ігрового часу. Але товариські матчі й потрібні для того, щоб надавати можливість гравцеві вийти на поле. Окрім тієї помилки, він провів дуже хорошу гру, я ним задоволений.

Ця помилка вплине на подальші перспективи Луніна у збірній?

— Однозначно ні. Помиляються всі, тож я не бачу в цьому проблеми. Він провів стабільну, хорошу гру. Якщо ми постійно зважатимемо на помилки, то взагалі не матимемо перспективи в роботі з футболістами.

Як ви прокоментуєте гру Юхима Коноплі? Які ще є варіанти щодо позиції правого захисника?

— У нас не так багато варіантів. Так виходить, що постійно випадають по двоє гравців з однієї позиції: воротарі, центральні захисники, крайні захисники. Зараз є проблема з правим флангом оборони. Конопля зіграв дуже добре. У другому таймі ми дали можливість дебютувати Бондарю, щоб побачити, як зіграє на цій позиції він. Валерій також непогано ввійшов у гру. Нам потрібно балансувати склад, попереду два важкі поєдинки. Треба знайти гравця, який зможе вирішувати поставлені завдання на цій позиції.

Тарас Степаненко не потрапив до заявки на матч, а Руслан Маліновський залишився на лаві запасних. Із чим це пов’язано?

— Ми планували це, дали можливість Степаненку відпочити. Усе ж таки багато хлопців відновлюється після коронавірусу. У деяких відновлення пройшло швидко та легко, у деяких — гірше. Для нас наступні два поєдинки дуже важливі, ми намагалися балансувати склад, використали всі шість замін у матчі з Польщею. Степаненко та Маліновський готуються до наступних ігор. Якщо все буде добре, то вони вийдуть в основному складі.

Чому не був викликаний на листопадовий збір Віталій Буяльський?

— У нас достатньо півзахисників. Ми викликали тих, хто працював у системі команди. У нас є певний кістяк, з яким ми працюємо. Останні збори Буяльський пропускав через травми. Зараз він виглядає добре в «Динамо». Я його завжди розглядаю як кандидата до національної збірної, завжди був задоволений його ставленням до роботи. На даний момент ми викликали цих футболістів, дали можливість зіграти їм.

Чи плануються довиклики гравців до збірної?

— На даний момент довикликати когось до лав команди — дуже складна процедура. Тому ніхто приєднуватися не буде. До завершення збору ми працюватимемо із поточним складом.

У складі національної збірної багато гравців «Шахтаря», які перенесли коронавірус. В якій формі вони перебувають? Чи встигли відновитися?

— Сьогодні грав Кривцов, провів дуже хороший матч. Це перша його гра після хвороби. Я думаю, є хлопці, які відновилися швидше, вони почуваються краще. Декому трохи важко. Це нормальна ситуація. Головне, що футболісти повернулися до команди. Ми будемо стежити за їхнім станом, відновленням і тренуваннями. Для мене найважливіше, що кожен із них приїжджає сюди з великим бажанням допомогти національній команді.

Чи можна сказати, що відсутність уболівальників позначилася на сьогоднішній грі?

— Ми всі перебуваємо в однакових умовах. Ми дуже сумуємо за вболівальниками. Коли збірна грала в Києві, то підтримка трибун відчувалася. Дуже важко грати у футбол без уболівальників. Сподіваюся, у найближчому майбутньому ситуація покращиться, і глядачі повернуться на трибуни.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини