Андрій Пятов: «Головне, щоб гравці не хворіли. А так, думаю, усі витримають такий темп»

Голкіпер національної збірної України Андрій Пятов розповів про підготовку команди до трьох найближчих поєдинків.

Учора синьо-жовті прибули до Польщі, де сьогодні проведуть товариський матч проти місцевої команди. Далі заплановані поєдинки Ліги націй проти Німеччини (14 листопада) та Швейцарії (17 листопада). Напередодні ігор про підготовку нашої збірної розповів Андрій Пятов.

— Попередній збір ви пропустили через коронавірус. Наскільки важко було спостерігати за матчами не вживу, а через екран?

— Так склалися обставини. Головне, що хлопці себе показали добре. У нас згуртована команда, де всі один за одного. Ми продовжуємо свій шлях і постараємося виконати поставлені тренером завдання.

— Через коронавірус ускладнилися умови в таборі збірної. Як ви взагалі спілкуєтеся? Як сприймаєте цю ситуацію?

— Ми здаємо тести. У колективі немає обмежень у плані спілкування, оскільки всі пройшли тестування, усі здорові. Звичайно, побажаю здоров’я тим хлопцям, які захворіли. Сподіваюся, вони якомога швидше повернуться. Як я казав, ми повинні підтримувати один одного та виконувати наші завдання.

— Андрій Шевченко викликав на поточний збір одразу чотирьох голкіперів. Це у зв’язку із проблемами на воротарській позиції, які виникли минулого разу?

— Як ви знаєте, у жовтні склалася екстремальна ситуація, довелося викликати гравців уже по ходу. Тоді у хлопців також були позитивні результати тестів. Ця історія продовжується й нині. Будемо сподіватися, що всі перехворіють у легкій формі, і все буде добре.

— Зараз у клубах дуже насичений графік. Чи відчуваєте втому?

— Звичайно, утома є, але це частина футболу. Я завжди говорю, що краще грати на третій-четвертий день, коли ти в тонусі, втягуєшся в ритм. Головне, щоб гравці не хворіли. А так, думаю, усі витримають такий темп.

— Попереду одразу три матчі збірної України. Наскільки важко грати в режимі «нон-стоп»?

— Коли ми проводили по два поєдинки за збір, то мали більше часу на підготовку. Зараз на це залишається один-два дні, а потім проходить гра. Проте нічого страшного, справляємося.

— Що можете сказати про збірну Польщі?

— У Польщі свої завдання, а в нас — свої. Це товариська гра. Тренер ще вкаже нам, як діяти, хто повинен грати. Проте ми все одно повинні досягати максимального результату.

— Якими були напутні слова Андрія Шевченка на початку збору?

— Він сказав, що попереду три важливі поєдинки, прохідних матчів немає. Хто гратиме — він подивиться й подумає. Побажав усім удачі. Хотілося б здобути перемоги в усіх поєдинках.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини