Андрій Шевченко: «Ми готуємо команду так, щоб вона успішно провела всі три листопадові матчі»

Напередодні товариського матчу з командою Польщі головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію.

— 2001 року Польща вже приймала Україну в Хожуві. Ви тоді забили м'яч, а поєдинок завершився з рахунком 1:1...

— Якщо відверто, мені лише напередодні нагадали, що саме на цьому стадіоні проходив матч. Приємно, що стільки часу пройшло, а ви ще пам'ятаєте...

Я радий, що ми зіграємо із цим суперником. За останнє десятиліття Польща дуже додала як команда, з'явилися сильні гравці. Ми раді зустрітися з таким опонентом, хоч зараз і не найкращий час у зв'язку з COVID-19. Гадаю, Єжи Бженчек, як і я, планує завтра дати можливість зіграти й проявити себе футболістам, які грали менше. Але все одно я думаю, що матч буде напруженим.

— Ви вже визначилися зі складом на завтрашній поєдинок?

— У нас є кістяк команди, який весь час доповнюється, є певна конкуренція. Вона повинна проявлятися на футбольному полі. У нас немає основного або неосновного складу. У нас є виконавці, які вийдуть на поле й повинні будуть вирішувати поставлені завдання.

— Чи підтримуєте ви зв'язок із колишнім голкіпером «Ліверпуля» Єжи Дудеком, який відбив ваш пенальті у фіналі Ліги чемпіонів 2005 року?

— У нас із Дудеком чудові стосунки, я його дуже поважаю, але останнім часом ми не так часто бачилися.

— Яким чином ви плануєте розподілити сили команди на три виїзні листопадові матчі?

— Ми не розподіляємо сили, а готуємо команду так, щоб вона успішно провела всі три гри.

— Захисник «Вулверхемптона» Макс Кілман висловив бажання грати за збірну України, оскільки його мати має українське походження. Ви стежите за ним?

— Так, ми спостерігаємо за ним. Але для того, щоб виступати за національну команду, йому потрібно отримати український паспорт.

— Як ви оціните гру Роберта Левандовського? Цілком можливо, що завтра Єжи Бженчек побереже його.

— Хочу привітати Роберта із чудовим сезоном. Приємно дивитися на його гру, нехай править так і далі. Кожна зі збірних вирішує свої певні завдання. Ми прекрасно розуміємо, що попереду офіційні поєдинки. У тренера поляків також є завдання підготувати команду, збалансувати її так, щоб основні футболісти були свіжими на ключові матчі. Ми також враховуємо ці моменти. Але незалежно від того, хто вийде на поле, я впевнений, що ми постараємося сформувати максимально бойові склади, тому гра вийде цікавою.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини