Ліга Європи. «Зоря» після поразки від АЕКу перебуває на останньому місці у своїй групі

Сьогоднішні суперники підійшли до очної зустрічі з нульовим очковим доробком, тож їхній матч набував особливого статусу та мав визначити, хто ж є головним аутсайдером групи, а хто збереже шанси на вихід до плей-офф.

Цікаво також було поспостерігати за двома українцями у складі АЕКу — Дмитром Чигринським, що виступає в Афінах уже п’ятий рік, та Євгеном Шаховим, який доєднався до команди лише цього сезону. Обидва вони опинилися у стартовому складі, причому Чигринський — навіть попри те, що лише днями повернувся до повноцінних тренувань після травми. А от головний тренер грецького клубу Массімо Каррера через хворобу до Запоріжжя не прилетів, тому жовто-чорними керував його помічник Джанлука Колоннелло.

Стартові хвилини, протягом яких команди придивлялися одна до одної, краще вдалися АЕКу. На 7-й хвилині гості розіграли аут, при цьому гравці «Зорі» не встигли розібрати суперників у штрафному, внаслідок чого Танкович із передачі Ліваї з близької відстані відкрив рахунок.

Знайти свою гру в першому таймі підопічним Скрипника загалом не вдалося. Швидкості в русі та прийнятті рішень під час переходу в атаку їм явно не вистачало. Попри значну перевагу «Зорі» у володінні м’ячем, гостроти біля воріт гостей фактично не виникало. Натомість АЕК атакував менше, але якісніше. Шевченко двічі виручив партнерів, але потім захист господарів не встояв проти контратаки. Танкович виконав пас на хід Манталосу, а Хомченовський, який виконував непритаманні йому функції правого захисника, програв супернику забіг. 0:2.

Оскільки командна гра «Зорі» не вдавалася, були сподівання на індивідуальні дії, зокрема, на удари з-за меж штрафного. Під час однієї з таких спроб близьким до успіху був Кочергін, але м’яч пройшов у кількох сантиметрах від стійки. Перед самою перервою втратив момент і Кабаєв, який перекидав Цидотаса після пасу з протилежного флангу, але у ворота не влучив.

На початку другого тайму Лівая з-під Абу Ханни пробив у ближній кут і зробив рахунок 0:3, фактично поховавши будь-яку інтригу. Наприкінці зустрічі Кочергін після розіграшу кутового з-за меж штрафного завдав результативного удару, але афіняни одразу ж організували контратаку та відновили свою перевагу у три м’ячі.

«Зоря» програла третій матч у груповому турнірі та залишається єдиною командою у квартеті, яка не має жодного очка.

Півзахисник АЕКу Шахов, який отримав виклик на найближчий збір національної збірної України, був замінений на 70-й хвилині.

Ліга Європи. Груповий раунд. Група G

3 тур

«Зоря» (Україна) — АЕК (Греція) — 1:4 (0:2)

Голи: Кочергін (81) — Танкович (7), Манталос (34), Лівая (54, 81).

«Зоря»: Шевченко (к), Хомченовський (Фаворов, 59), Вернидуб, Абу Ханна, Циганікс, Іванісеня, Юрченко, Кочергін, Луньов (Назарина, 46), Кабаєв (Гладкий, 59), Громов (Аллах’яр, 46).

Запасні: Василь, Цвек, Руфаті, Перович, Гринь.

Тренер: Віктор Скрипник.

АЕК: Цидотас, Сварнас, Неделчару, Чигринський, Інсуа, Шахов (Шабанаджович, 70), Крстичич (Галанопулос, 85), Васіліантонопулос, Танкович (Ансаріфард, 75), Манталос (к) (Ботос, 85), Лівая.

Запасні: Атанасіадіс, Теохаріс, Елдер Лопеш, Албаніс, Лаци, Хнид, Христопулос, Махаїрас.

Тренер: Джанлука Колоннелло.

Арбітр: Вільям Коллам (Шотландія).

Попереджені: Вернидуб (66) — Манталос (30), Ансаріфард (75), Інсуа (87).

5 листопада. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена».

«Лестер» (Англія) — «Брага» (Португалія) — 4:0

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Лестер

3

3

0

0

9—1

9

 2.

Брага

3

2

0

1

5—5

6

 3.

АЕК

3

1

0

2

5—6

3

 4.

Зоря

3

0

0

3

2—9

0

4 тур

26.11.2020

«Брага» (Португалія) — «Лестер» (Англія)

АЕК (Греція) — «Зоря» (Україна)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини