Візьми участь в опитуванні про цінність футболу в Україні та виграй м’яч від УЄФА!

Українська асоціація футболу за підтримки УЄФА проводить дослідження позитивного впливу розповсюдження масового футболу на суспільство, зокрема, у таких сферах, як охорона здоров’я, профілактика правопорушень та стимулювання створення робочих місць і розвиток комфортної футбольної інфраструктури.

Дослідження є частиною пілотного проєкту УЄФА GROW. Він присвячений сталому розвитку масового футболу з акцентом на максимальне залучення до регулярних занять за принципом «футбол для всіх».

Дослідження проводиться за методом оцінки соціального повернення інвестицій (Social return on investment, SROI). В її основі — вивчення й підрахунок соціальної цінності інвестицій, що їх вдається генерувати шляхом інвестування в розвиток футболу.

Основними сферами, в яких доведено високу ефективність цього підходу, є економіка — шляхом спорудження спортивної інфраструктури, створення нових робочих місць та залучення коштів на заняття футболом; охорона здоров’я — завдяки значній профілактиці захворювань, спричинених малоактивним способом життя (серед них — серцево-судинні захворювання, підвищений травматизм, різні види діабету, ментальні розлади тощо); позитивний розвиток суспільства завдяки залученню молодих людей до активних занять футболом замість формування ризикованої поведінки.

«Футбол давно є чимось значно більшим, аніж просто вид спорту, це повноправне соціальне явище, яке має вплив на величезну кількість людей, і важливо, щоб усі позитивні сторони цього впливу були максимально використані нами для загальної користі. Для цього необхідно точно знати поточну ситуацію та правильно визначити подальші ключові напрямки розвитку», — відзначає віце-президент і генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький.

Саме тому УАФ закликає не лише небайдужих до спорту людей, а й тих, хто вбачає ключовим фактором майбутнього розвитку України її здорове, активне та прогресивне суспільство, узяти участь в опитуванні про цінність футболу в нашій державі.

Для нас важливо знати вашу думку, і на знак подяки за зроблений внесок у дослідження та витрачений час ви матимете можливість узяти участь у розіграші цінних призів, а саме — трьох офіційних футбольних м’ячів від УЄФА!

Переходьте за посиланням та вирішуйте, яким ви бачите майбутнє футболу в Україні!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
06.10.2021 19:10

Пілотний проєкт УАФ «УЄФА Grow Participation» увійшов у шорт-лист премії UEFA Grow Awards 2021

Проєкт зі стратегічного розвитку футболу в регіонах Grow Participation...

24.02.2021 13:00

Проєкт UEFA Grow в Україні: європейські асоціації та клуби поділилися досвідом щодо розвитку місцевих ФК

Національна асоціація сильна настільки, наскільки потужні її регіональ...

17.09.2020 12:08

В Івано-Франківську відбулося засідання регіонального офісу УЄФА GROW

14 вересня в конференц-залі «Фонтуш Бутік Готелю», що в&nb...

30.07.2020 18:38

УЄФА GROW: поповнення української футбольної родини

Перший рік реалізації пілотного проекту УЄФА Grow, що спільно вті...

Підписатися на новини