Ліга чемпіонів. «Динамо» в меншості не втримало переможний рахунок у грі з «Ференцварошем»

Поєдинок другого туру групового раунду Ліги чемпіонів в Будапешті мав виразний підтекст, адже на чолі чемпіона Угорщини успішно працює легендарний футболіст «Динамо» та екс-наставник цього клубу Сергій Ребров.  

Його опонент у сьогоднішньому матчі, Мірча Луческу, напередодні гри залишився без двох провідних виконавців — Бущан та Миколенко здали позитивні тести на коронавірус. Але, як зауважив румунський фахівець на передматчевій прес-конференції, це надало можливість проявити себе іншим гравцям. У підсумку пост номер один у «Динамо» було довірено Бойку, який зіграв уперше в сезоні, а зліва в захисті вийшов Караваєв.  

Команди продемонстрували доволі відкриту гру. За приблизної рівності у володінні м’ячем динамівці все ж набагато якісніше будували свої атаки. На 7-й хвилині господарі зуміли завершити свою комбінацію ударом, але Ісаель пробив безпосередньо в Бойка. Кияни перший справжній момент створили на 19-й хвилині: Де Пена протягнув м’яч по флангу, Буяльський закинув у штрафний на Караваєва, той обіграв Харатіна та небезпечно пробив низом, і Дібус лише ціною великих зусиль врятував свої володіння.

Фото uefa.com

Відкрили ж рахунок біло-сині після стандарту. Перший же кутовий на половині поля господарів завершився ударом Забарного, після якого м’яч влучив у руку Харатіна. Арбітр призначив 11-метровий, який реалізував Циганков. Гравці «Ференцварошу» спробували відреагувати на пропущений м’яч, активізувавши свої наступальні дії, але наразилися на контратаку. Кендзьора запустив Буяльського у відрив правим флангом, Віталій свій прохід завершив націленою передачею на Де Пену, й уругвайський легіонер, попри невдалу спробу Ловренчича здійснити перехоплення, розстріляв ворота угорців. 0:2.     

У другому таймі здавалося, що «Динамо» контролює гру. Підопічні Луческу розігрували багатоходові комбінації та нічого не дозволяли створити супернику. Але на 59-й хвилині проникаюча передача Зубкова знайшла Нгуена, який ударом із гострого кута переграв Бойка. Після пропущеного м’яча кияни зосередилися на захисті та робили це впевнено. Але на 86-й хвилині Сидорчук отримав друге попередження за фол у центрі поля. У завершальні хвилини «Ференцварош» влаштував облогу штрафного майданчика біло-синіх та зрівняв рахунок: після розіграшу стандарту відзначився Болі. Були в господарів й інші шанси, але більше голів не відбулося. 2:2.

У складах обох суперників на поле виходили футболісти, викликані на листопадовий збір національної команди України. Це динамівці Забарний, Попов, Караваєв, Сидорчук (червона картка), Шапаренко (замінений на 89-й хвилині), Циганков (гол, замінений на 90+3-й хвилині), Супряга (замінений на 89-й хвилині) та гравці «Ференцварошу» Харатін (жовта картка, замінений на 65-й хвилині) та Зубков (гольовий пас).

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група G

2 тур

«Ференцварош» (Угорщина) — «Динамо» (Україна) — 2:2 (0:2)

Голи: Нгуен (59), Болі (90) — Циганков (28, з пенальті), Де Пена (41).

«Ференцварош»: Дібус, Ловренчич (к) (Ботко, 86), Блажич, Ковачевич (Двалі, 86), Хайстер, Сомалія, Харатін (Ляйдуні, 65), Шигер (Мак, 73), Нгуен, Зубков, Ісаель (Болі, 73).

Запасні: Богдан, Банкі, Фрімпонг, Батурина.

Тренер: Сергій Ребров.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Забарний, Попов, Караваєв, Сидорчук (к), Буяльський (Гармаш, 82), Шапаренко (Вербич, 89), Циганков (Родрігес, 90+3), Де Пена, Супряга (Белуце, 89).

Запасні: Нещерет, Шепелєв, Цітаішвілі, Шабанов, Лєднєв, Андрієвський, Сирота, Дуелунд.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина).

Попереджені: Сомалія (12), Хайстер (21), Харатін (27), Ляйдуні (71), Нгуен (72) — Сидорчук (52), Буяльський (76).

Вилучений: Сидорчук (86).

28 жовтня. Будапешт. Стадіон «Ференцварош».

«Ювентус» (Італія) — «Барселона» (Іспанія) — 0:2 (0:1)

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Барселона

2

2

0

0

7—1

6

 2.

Ювентус

2

1

0

1

2—2

3

 3.

Динамо

2

0

1

1

2—4

1

 4.

Ференцварош

2

0

1

1

3—7

1

3 тур

04.11.2020

«Барселона» (Іспанія) — «Динамо» (Україна)

«Ференцварош» (Угорщина) — «Ювентус» (Італія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини