Віталій Одегов: «На жаль, поєдинки зі збірною Польщі в листопаді не відбудуться»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов розповів про роботу команди на навчально-тренувальному зборі.

Із 25-го по 29 жовтня синьо-жовті проводять збір у Броварах. Наставник команди Віталій Одегов в інтерв’ю Асоціації футзалу України розповів про роботу команди, кадрові питання та подальші плани.

Минули два дні роботи у Броварах. Розкажіть, як триває збір.

— Перші два дні пройшли в нормальному робочому режимі. Хлопці приїжджають до розташування збірної в доброму гуморі та з позитивними емоціями. Ми працюємо у дворазовому режимі — маємо тренування вранці та ввечері. На цей збір ми викликали цілу низку дебютантів. Новачки юнацької збірної справляють досить позитивне враження як на паркеті, так і поза ним. Якщо говорити про тактичні моменти, то команда працювала на вдосконалення системи гри «3 в 1», відпрацьовувала дії під час позиційних атак, а також із використанням «стовпів». Під час заключної частини збору будемо працювати над виконанням стандартних положень. Окрім того, юнацька збірна проведе товариський матч проти «Сервіта» — команди, яка є представником вищої ліги чемпіонату Києва. 

Чи відбулися якісь зміни у складі, який прибув на навчально-тренувальний збір?

— Із прикрістю констатую, що справді відбулися. З об’єктивних причин не приїхали Олександр Дичук та Максим Малиновський. Зі свого боку можу лише побажати хлопцям міцного здоров’я. На жаль, сьогодні весь світ змушений звикати до нових реалій. Однак ми нічого не можемо цьому протиставити. Зазначу, що на збір був викликаний ще один новачок — Олександр Крук із «Рівнестандарту-ДЮСШ № 4».

Ви вже говорили про те, що з’явилося багато нових імен. Чи маєте перелік потенційних кандидатів і на майбутнє?

— Безумовно, такий перелік є. Передусім варто відзначити гравців із хмельницького «Сокола», які виступають в Екстра-лізі. Однак розраховувати на них уже зараз завадила ситуація з коронавірусом. Зокрема, ми планували викликати Владислава Первєєва.

Чи відбудуться товариські матчі з польськими однолітками, заплановані на листопад?

— На жаль, поєдинки зі збірною Польщі не відбудуться. Ми вже розмірковуємо над тим, де проводити НТЗ замість цих матчів та в якому форматі це робити. Якщо не знайдемо збірну для спарингів — збір відбудеться в Україні, а поєдинки проведемо з аматорськими або професійними командами.

У зв’язку з пандемією коронавірусу юнацька збірна вимушено перейшла на товариські матчі з українськими командами замість міжнародних зустрічей. Наскільки їх можна вважати гідною заміною?

— На моє переконання, заміна, безумовно, не є рівноцінною. Поєдинки з однолітками, які представляють іншу країну, — це завжди додаткові зацікавленість, мотивація та відповідальність. Такі події можна сміливо назвати більш емоційними. Міжнародні матчі — це шанс познайомитися і протистояти іншому стилю футзалу, бути емоційно підготовленими до ситуації, коли вболівальники підтримують суперників. Саме цих складових нам дуже бракує сьогодні. Проте ми не засмучуємося. Будемо намагатися гідно вийти із цієї ситуації.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:43

Юнацька збірна України з футзалу вдруге перемогла команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

20.04.2024 19:59

Юнацька збірна України з футзалу в товариському матчі здолала команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

11.04.2024 16:00

Визначився склад юнацької збірної України з футзалу на матчі з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

Підписатися на новини