Євро-2022. Сьогодні жіноча збірна України проведе надважливий матч проти команди Ірландії (наживо — на YouTube)

Сьогодні підопічні Наталії Зінченко проведуть черговий матч відбору Євро-2022, в якому прийматимуть команду Ірландії (початок — о 19.00). Пряму трансляцію поєдинку можна переглянути на YouTube-каналі телеканалів Футбол.

Здобувши дві перемоги під час вересневого збору, синьо-жовті суттєво покращили своє турнірне становище. Утім, задля збереження шансів на участь у чемпіонаті Європи нашим дівчатам потрібно здобувати максимум очок в останніх трьох іграх групи.

Фото Павла Кубанова

Протягом поточного збору українки проведуть домашній поєдинок з Ірландією (23 жовтня, Київ) та виїзний матч із Грецією (27 жовтня, Афіни).

Головний тренер жіночої збірної Наталія Зінченко провела аналіз суперника напередодні домашнього матчу, який розпочнеться сьогодні о 19.00 на київській «Оболонь-Арені». Господарок у поєдинку з Ірландією влаштує лише перемога.

Фото Павла Кубанова

«Якщо відверто, то зараз усю увагу прикуто до найближчого протистояння — з ірландками, а про гречанок ми будемо думати вже потім. Отже, у нас є відеозаписи останніх матчів ірландок, також я знаю, що перед від’їздом до Києва на збір викликано 30 футболісток, чимало з яких виступає за кордоном.

Суперниці вражають своїми антропометричними даними, не випадково їхній козир — домашні заготовки під час розіграшу стандартних положень, де вони добре почуваються в боротьбі за верхові м’ячі. Але я переконана, що під час підготовки нам пощастить визначитися й зі слабкими місцями цієї збірної», — сказала Наталія Зінченко.

Фото Павла Кубанова

В оголошеному раніше складі команди відбулися зміни. Головний тренер довикликала захисника «Житлобуду-1» Анастасію Вороніну, нападника «Житлобуду-1» Ганну Вороніну та голкіпера «Восхода» Аллу Герасимчук.

Водночас є й чималі кадрові втрати. Позитивні тести на COVID-19 спочатку здали захисник Катерина Корсун та воротар Катерина Самсон, а потім тестування також виявило хворобу в Ольги Басанської, Вероніки Андрухів, Ольги Овдійчук та Тетяни Тріль. Усі гравці одразу були ізольовані.

Фото Павла Кубанова

Незважаючи на втрати, синьо-жовті збираються дати бій суперницям та здобути максимальний результат у двох матчах. «Побачилися з дівчатами, усі веселі, на позитиві. Будемо готуватися до дуже важливих матчів. Усі розуміють, що для нас це останній шанс. Ми повинні 28-го числа роз’їхатися по клубах з двома перемогами в активі», — вважає півзахисник білоруського «Мінська» Таміла Хімич.

Фото Павла Кубанова

«Усі прибули до команди з гарним настроєм. Попереду лишилися найважливіші ігри, тож настроюємося. Гадаю, у нас усе вийде», — сказала напередодні півзахисник «Житлобуду-2» Яна Калініна.

Фото Павла Кубанова

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Ірина Саніна («Житлобуд-1» Харків), Дарина Бондарчук («Житлобуд-2» Харків), Алла Герасимчук («Восход» Стара Маячка).

Захисники: Дар’я Кравець («Реймс», Франція), Анастасія Вороніна ( «Житлобуд-1» Харків), Ірина Подольська, Анастасія Філенко, Натія Панцулая (усі — «Житлобуд-2» Харків), Любов Шматко («Мінськ», Білорусь).

Півзахисники: Дар’я Апанащенко, Анна Петрик (обидві — «Житлобуд-1» Харків), Таміла Хімич («Мінськ» Білорусь), Ія Андрущак, Яна Малахова, Яна Калініна (усі — «Житлобуд-2» Харків).

Нападники: Надія Куніна, Ольга Бойченко, Ганна Вороніна (усі — «Житлобуд-1» Харків), Ніколь Козлова («Вірджинія Тех», США).

Турнірна таблиця групи I

 

 

 І

 В

 Н

 П

 М

 О

 1

 Німеччина

 6

 6

 0

 0

 37—0

 18

 2

 Ірландія

 6

 4

 1

 1

 10—6

 13

 3

 Греція

 6

2

1

 3

 6—11

 7

 4

 Україна

 5

 2

 0

 3

 9—20

 6

 5

 Чорногорія

 7

 0

 0

 7

 1—26

 0

Матчі, що залишилися у кваліфікації Євро-2022 у групі I

   

23.10.2020

Україна — Ірландія

27.10.2020

Греція — Україна

28.11.2020

Німеччина — Греція

01.12.2020

Україна — Чорногорія

01.12.2020

Ірландія — Німеччина

Із 47-ми команд, що беруть участь у кваліфікації Євро, до вирішальної стадії потраплять 15. До Англії як до господаря ЧЄ приєднаються дев’ять переможців відбірних груп та три кращі другі команди. Ще шість команд, які стануть другими у своїх групах, розіграють у стикових матчах останні три путівки. Ці поєдинки відбудуться 5—13 квітня 2021 року.

Нагадаємо, що 23 квітня Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про перенесення фінальної частини чемпіонату Європи серед національних жіночих збірних. Таким чином, Євро в Англії проходитиме в період із 6-го по 31 липня 2022 року.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини