Ліга чемпіонів. «Динамо» розпочало виступ у груповому турнірі з поразки від «Ювентуса»

Першим суперником біло-синіх в основній сітці Ліги чемпіонів після трирічної відсутності став чемпіон Італії дев’яти останніх сезонів — туринський «Ювентус».

У стартовому складі динамівців несподіванок не виявилося. Циганков, який набрав бойову форму, вийшов зі стартових хвилин. «Ювентус» же прибув до Києва без своєї головної зірки — Кріштіану Роналду, який здав позитивний тест на коронавірус.

На початку зустрічі футболісти «Динамо» впевнено захищалися та непогано контролювали м’яч, щоправда, досить далеко від воріт суперника. Але згодом небезпечно увімкнувся К’єза, який загрожував воротам Бущана з лівого флангу атаки гостей. Після одного удару вінгера «Старої Синьйори» голкіпер збірної України парирував м’яч, інший був невлучним.

Загалом протягом першого тайму Бущану ще кілька разів довелося серйозно вступати у гру, перериваючи небезпечні простріли гравців «Ювентуса», а також відбивши підступний удар Кулусевські. Кияни ж воротам Щенсни по-справжньому майже не загрожували. Хіба що Супряга з подачі Кендзьори пробив головою вище цілі та Циганков зі штрафного потурбував голкіпера незадовго до перерви. Можливості для разючої контратаки, на яку очікували біло-сині, протягом першої 45-хвилинки вони так і не отримали.

На початку другого тайму гості повели в рахунку. К’єза прострілив з лівого флангу, Ремзі відкинув м’яч під удар Кулусевські, удар якого Бущан парирував, але Мората на добиванні був першим. 0:1.

Фото uefa.com

Після забитого м’яча «Ювентус» продовжував атакувати великими силами, змушуючи динамівців більше думати про захист. Пожвавити свою гру в атаці біло-синім удалося після серії замін. Завдяки виходу на поле Родрігеса та Вербича більш активно запрацювали фланги. Напругу біля воріт Щенсни кияни створювали, але до небезпечних ударів справа не доходила. А потім Мората оформив дубль, випередивши Забарного та використавши передачу Куадрадо. 0:2. На останніх хвилинах компенсованого часу Сидорчук мав шанс розмочити рахунок, але його удар низом воротар гостей потягнув.

На матчі був присутній головний тренер збірної України Андрій Шевченко. У складі «Динамо» на поле виходили його підопічні, які викликалися на останній збір: Бущан, Забарний, Миколенко, Караваєв (замінений на 70-й хвилині), Сидорчук, Буяльський (замінений на 89-й хвилині), Шапаренко, Циганков (замінений на 71-й хвилині), Супряга.

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група G

1 тур

«Динамо» (Україна) — «Ювентус» (Італія) — 0:2 (0:0)

Гол: Мората (46, 84).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв (Попов, 70), Сидорчук (к), Буяльський (Гармаш, 89), Шапаренко, Циганков (Вербич, 71), Де Пена (Родрігес, 60), Супряга.

Запасні: Бойко, Нещерет, Сирота, Шепелєв, Андрієвський, Дуелунд, Цітаішвілі, Лєднєв.

Тренер: Мірча Луческу.

«Ювентус»: Щенсни, Даніло, Бонуччі, К’єлліні (к) (Демірал, 19), Бентанкур (Артур, 79), Рабьо, К’єза, Куадрадо, Ремзі (Бернардескі, 79), Кулусевські (Дібала, 56), Мората.

Запасні: Пінсольо, Буффон, Фработта, Портанова.

Тренер: Андреа Пірло.

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія).

Попереджені: Бентанкур (45), Куадрадо (50), Демірал (59).

20 жовтня. Київ. НСК «Олімпійський». 14 850 глядачів.

«Барселона» (Іспанія) — «Ференцварош» (Угорщина) 22.00

2 тур

28.10.2020

«Ференцварош» (Угорщина) — «Динамо» (Україна)

«Ювентус» (Італія) — «Барселона» (Іспанія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини