Наталія Зінченко: «Зараз усю увагу прикуто до протистояння з командою Ірландії»

Найближчим часом на жіночу збірну України знову чекають спарені матчі відбору чемпіонату Європи 2022 року. Цього разу наші футболістки спочатку, 23 жовтня, зіграють удома з головними конкурентками, ірландками, а за чотири дні проведуть виїзний поєдинок із гречанками.

— Для підготовки до матчу з британками ми збираємося в Києві 19 жовтня, — сказала головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Будемо дислокуватися у «Президент-готелі», а тренуватися на НТК ім. В. Баннікова, що знаходиться неподалік. Порівняно з попередніми поєдинками, із чорногорками та гречанками, у збірній України сталася лише одна заміна: травмувалася Роксолана Кравчук із «Житлобуду-2», і до заявки включено її одноклубницю Тетяну Триль-Полюхович. Розраховую я й на Натію Панцулаю, що пропускала домашній поєдинок із Грецією через дискваліфікацію.

— Якою оперативною інформацією про суперниць з Ірландії та Греції ви володієте?

— Якщо відверто, то зараз усю увагу прикуто до найближчого протистояння — з ірландками, а про гречанок ми будемо думати вже потім. Отже, у нас є відеозаписи останніх матчів британок, також я знаю, що перед від’їздом до Києва на збір викликано 30 футболісток, чимало з яких виступає за кордоном.

Ірландки справляють враження своїми антропометричними даними, не випадково їхній козир — домашні заготовки під час розіграшу стандартних положень, де вони добре почуваються в боротьбі за верхові м’ячі. Але я переконана, що під час підготовки нам пощастить визначитися й зі слабкими місцями цієї збірної.

— Після попередніх офіційних матчів наші футболістки були забезпечені ігровою практикою?

— Так, ті, хто виступає в чемпіонаті України, узяли участь у поєдинках трьох турів, стільки ж зіграли й ті мої підопічні, що захищають кольори клубів із Білорусі та Франції.

— Матч з Ірландією, що відбудеться на «Оболонь-Арені» 23 жовтня, мав розпочатися о 18.30, але потім стало відомо, що стартовий свисток арбітра пролунає на півгодини пізніше…

— Таким було прохання телевізійників, які відповідають за трансляцію поєдинку. Але — принаймні для збірної України — це не має суттєвого значення. Наше завдання залишається незмінним — перемагати! В іншому випадку про продовження боротьби за путівку до фінальної частини Євро доведеться забути…

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Ірина Саніна («Житлобуд-1» Харків), Катерина Самсон, Дарина Бондарчук (обидві — «Житлобуд-2» Харків).

Захисники: Дар’я Кравець («Реймс», Франція), Ольга Басанська («Житлобуд-1» Харків), Ірина Подольська, Катерина Корсун, Анастасія Філенко, Натія Панцулая (усі — «Житлобуд-2» Харків), Любов Шматко («Мінськ», Білорусь). 

Півзахисники: Ольга Овдійчук, Дар’я Апанащенко, Анна Петрик (усі — «Житлобуд-1» Харків), Таміла Хімич («Мінськ», Білорусь), Ія Андрущак, Яна Малахова, Яна Калініна, Вероніка Андрухів, Тетяна Триль-Полюхович (усі — «Житлобуд-2» Харків).

Нападники: Надія Куніна, Ольга Бойченко (обидві — «Житлобуд-1» Харків), Ніколь Козлова («Вірджінія Тех», США). 

Турнірна таблиця групи I

 

 

 І

 В

 Н

 П

 М

 О

 1

 Німеччина

 6

 6

 0

 0

 37—0

 18

 2

 Ірландія

 6

 4

 1

 1

 10—6

 13

 3

 Україна

 5

2

0

 3

 9—20

 6

 4

 Греція

 5

 1

 1

 3

 5—11

 4

 5

 Чорногорія

 6

 0

 0

 6

 1—25

 0

Матчі, що залишилися у кваліфікації Євро-2022 у групі I

22.10.2020

Греція — Чорногорія

23.10.2020

Україна — Ірландія

27.10.2020

Греція — Україна

28.11.2020

Німеччина — Греція

01.12.2020

Україна — Чорногорія

01.12.2020

Ірландія — Німеччина

Із 47-ми команд, що беруть участь у кваліфікації Євро, до вирішальної стадії потраплять 15. До Англії як до господаря ЧЄ приєднаються дев’ять переможців відбірних груп та три кращі другі команди. Ще шість команд, які стануть другими у своїх групах, розіграють у стикових матчах останні три путівки. Ці поєдинки відбудуться 5—13 квітня 2021 року.

Нагадаємо, що 23 квітня Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про перенесення фінальної частини чемпіонату Європи серед національних жіночих збірних. Таким чином, Євро в Англії проходитиме в період із 6-го по 31 липня 2022 року.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини