Андрій Шевченко: «У наших футболістів є мотивація для того, аби показати гідну гру проти Іспанії»

Напередодні матчу зі збірною Іспанії в Лізі націй головний тренер національної команди України Андрій Шевченко провів прес-конференцію.

— Якою є зараз кадрова ситуація в команді? Чи всі здорові? Відомо, що були проблеми у Віктора Коваленка…

— Хлопці відновлюються, на нас чекає передматчеве тренування. Дуже важливо, як вони будуть почуватися. Ми спілкувалися вранці з Коваленком — у нього проблем не було. Тести на коронавірус були негативними, що теж є позитивним моментом. Готуємося за нашим планом.

— Ви були останнім, хто забивав за збірну України у ворота Іспанії, — сталося це ще 2003 року. У чотирьох останніх поєдинках ми програли цьому супернику із загальним рахунком 0:10. У чому причина таких результатів? У невезінні, збігу обставин, психології?

— Ви перерахували все, але забули про якість. Наші гравці роблять максимум із того, що вони можуть на сьогодні. Іспанія на даний момент має сильнішу команду, як і останніми роками. Ми працюємо над цим. Я знаю, що в наших футболістів є мотивація для того, щоб показати хорошу гру. Ми розраховуємо на наявні сили, будемо готувати певний план на поєдинок.

Однозначно, не можна особливо розкриватися з такими командами, які мають перевагу в якості й класі виконавців. Ми повинні трохи змінити структуру нашої гри — насамперед в обороні, зіграти компактніше й агресивніше. Іспанія чудово використовує фланги, у неї дуже якісні футболісти, які чудово грають один в один. Якщо ми зможемо їх перекрити, то спробуємо дати бій.

— Ви вважаєте досвід матчу в Мадриді ключовим щодо підготовки до завтрашнього поєдинку?

— Ми переглядали той матч, я це робив багато разів. Завтрашня зустріч буде для нас зовсім іншою, тому що в нас інші гравці. Отже, буде й інша підготовка. Для того, щоб зупинити хороших футболістів, недостатньо грати один в один. Обов'язково потрібна підстраховка, потрібні величезні енергетичні затрати. Усе залежить від того, чи зможемо ми відновитися. Для нас завжди було проблематично проводити два поєдинки поспіль, а ця гра буде вже третьою. Я сподіваюся, що вболівальники, які прийдуть на стадіон, підтримають хлопців і дадуть певну енергію.

— Хто замінить Руслана Маліновського?

— Будемо визначатися зі складом. Сьогодні в нас передматчеве тренування, один із тестів для футболістів, щоб вони могли показати свій стан. У мене вже є деякі ідеї зі складом. Сьогодні ми ще відпрацюємо певні моменти. Подивимося, чи спрацює наш план.

— Які сюрпризи ви готуєте для суперника?

— Ми повинні командою зіграти більш компактно й агресивно. Багато чого буде залежати від того, в якому стані перебуватимуть футболісти, тому що на нас чекає велика витрата енергії. Іспанія — одна з кращих команд світу. Вона дуже високо пресингує, практично не дає можливості для розіграшу м'яча. Іспанці роблять це якісно й організовано, у них сильні виконавці.

— Тренер збірної Іспанії заявив, що не відчуває загрози з приводу завтрашнього матчу. Тобто він дуже впевнений у результаті поєдинку…

— Тренер збірної Іспанії прекрасно розуміє, в якому стані перебуває наша команда. У нас немає вісьмох-дев’ятьох гравців основного складу. На даний момент у нас дуже багато футболістів зі збірної U-21. У матчі з Німеччиною ми побачили, що хлопці, проявляючи характер, витрачаючи величезну кількість енергії й демонструючи концентрацію, показали хороший футбол. Я сподіваюся, що завтра ми побачимо саме ту віддачу, концентрацію та бажання, яких ми вимагаємо, щоб перенести наш план на поле.

— У разі успішного результату ви будете вітати вболівальників після матчу в традиційному стилі?

— Ми всі будемо задоволені, якщо досягнемо позитивного результату. Ми дуже раді, що глядачі прийдуть на стадіон. Ми вже відчули їхню підтримку з Німеччиною, було дійсно приємно.

— Збірна проводить третій матч поспіль проти топ-суперників. Ці ігри показують, що наша національна команда все ще не перебуває на такому рівні?

— Ситуація змінюється щомісяця. Як ми можемо взагалі судити про рівень національної команди, коли вона практично без основних гравців? Поєдинок з Іспанією дуже важливий, але через поточну ситуацію це шанс для молодих виконавців. Ми їх оцінимо на такому рівні. Для них це величезний досвід.

Що стосується трьох ігор, то наступного місяця на нас чекає практично такий самий графік із трьома матчами. Ми прагнули потрапити на цей рівень, заслужили це. Перед початком Ліги націй я говорив, що для нас величезним результатом буде затриматися тут. Ми набрали три очки, а попереду ще три гри. Будемо боротися до кінця, щоб залишитися в цій лізі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини