Андрій Шевченко: «Головне зараз — відновити футболістів після двох таких складних матчів...»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після матчу Ліги націй проти команди Німеччини (1:2).

— Сьогодні у всіх настрій уже кращий, адже гра збірної була гідною. У чому ви бачите головний позитивний момент сьогоднішнього поєдинку?

— Насамперед позитив я бачу в тому, що на трибуни повернулися глядачі. Також мені сподобалася реакція хлопців на розмову, яка відбулася в нас після матчу проти Франції. Футболісти повністю виконали установку на гру. Багато хто з них уперше вийшов в офіційному поєдинку на такому рівні, і вони проявили себе дуже добре.

— Чого не вистачило, щоб досягти кращого результату, та чого загалом варто чекати від команди в Лізі націй?

— Наші цілі на цей турнір я вже озвучував: це підготовка до наступного року, коли відбудеться Євро-2020 та матчі відбору до чемпіонату світу. Якщо нам вдасться втриматися в елітному дивізіоні, це буде чудовий результат.

У ситуації, в якій ми опинилися — травми, інфікування коронавірусом, — ці втрати дуже впливають на якість нашої гри. Ми не маємо такого вибору гравців, як провідні збірні Європи. Якщо в нас випадає один-два виконавці — це вже проблема. Але ми свідомо йдемо на ризик, запрошуємо молодих футболістів, створюємо конкуренцію. Можливо, хтось із них у найближчому майбутньому проб’ється до основного складу.

Якщо подивитися статистику швидкісної роботи, навіть провідні клуби України, «Динамо» та «Шахтар», не можна порівняти з представниками провідних ліг Європи. Потрібно, щоб наші футболісти могли грати на іншому рівні та на інших швидкостях.

— Чи залишилися в команди сили на матч з Іспанією, чи буде проводитися ще ПЛР-тестування? Можливо, будуть запрошені нові гравці?

— Тести будуть проводитися однозначно, відповідно до регламенту. Нових гравців запрошувати ми не плануємо. Головне зараз — відновити футболістів після двох таких складних поєдинків, які в нас були. Сьогодні було віддано багато сил. Викликати когось просто для кількості немає сенсу. Поки що важко знаходити гравців, які відповідають потрібним характеристикам.

— Сьогодні ви свідомо відмовилися від високого пресингу? Також цікавить ваша думка про гру Бущана.

— Ми завжди підтримуємо гравців, які помиляються. Від помилок не застрахований ніхто. Бущан упорався, здійснив кілька сейвів.

Так, у нас був новий план на гру, але ми змогли провести лише два тренування. У цьому полягає складність роботи тренерів національних збірних — замало часу на відпрацювання певних моментів. Але я задоволений, що хлопці пристосувалися до нової тактики. Німеччина — це команда, яка може робити на полі все, попереду в неї швидкі гравці, у середині поля Кроос — феноменальний виконавець, який грає практично без втрат. Наші футболісти багато переміщувалися. Вважаю, хлопці сьогодні були молодці.

— Проти Іспанії доведеться грати без Маліновського, який буде дискваліфікований. Ким його можна замінити?

— Подивимося, як відновляться гравці. У Коваленка сьогодні були судоми… У запасі в нас є кілька виконавців, які можуть зіграти на цій позиції.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини