Едуард Соболь: «Повернення вболівальників на трибуни — це просто фантастична новина!»

Захисник національної збірної України Едуард Соболь поділився думками про матчі синьо-жовтих у Лізі націй УЄФА, майбутнього суперника, команду Німеччини, та повернення глядачів на трибуни.

— Збірна України цього сезону виступає у вищому дивізіоні Ліги націй. Наскільки цікавіше самим футболістам грати проти топ-збірних?

— Звісно, рівень відчутно відрізняється від того, на якому ми були в попередньому розіграші Ліги націй. Тут суперники значно вищого ґатунку, гравці з високим рівнем індивідуальної майстерності. Усе геть інше, і тим цікавіше грати! У протистояннях із такими опонентами швидше прогресуєш.

— Як можеш оцінити виступи збірної України в перших двох поєдинках — проти Швейцарії та Іспанії?

— Ми маємо у своєму активі три очки після перших двох турів, і, вважаю, це — непоганий результат. У першому матчі, проти Швейцарії, ми показали високий рівень гри. Звичайно, це не відкидає того факту, що завжди є над чим працювати для покращення своїх ігрових можливостей. Що стосується поєдинку проти Іспанії, то він також дав важливу інформацію. Видно, що ми вчимося та прогресуємо і, думаю, у майбутньому зможемо краще проявити себе.

— Вийшло так, що матчі Ліги націй стануть своєрідною підготовкою до поєдинків Євро-2020, які відбудуться майбутнього літа…

— Якби Євро відбулося цього року, це було б дуже добре, оскільки ми спіймали хвилю, знайшли свою гру. Проте завдяки перенесенню турніру в нас є ще один рік, аби краще підготуватися, покращити свої ігрові якості та бути готовими протистояти найсильнішим командам на Євро.

— Нині ПЛР-тести стали невід’ємною частиною життя. На жовтневому зборі вони дали чимало позитивних результатів. Чи впливає це на атмосферу в команді? Як підтримуєте один одного?

— Подібні ситуації з позитивними тестами — й у клубі, й у збірній — стали нормою. Наше завдання — готуватися до матчів і показувати свою гру. А атмосфера як була позитивною, так і залишається.

— Самі переживаєте перед тестами?

— Звичайно. Але від цього не можна застрахуватися, це — життя. Безумовно, кожен із нас повністю дотримується вимог лікаря — маски, антисептики, гігієна...

— Найближчий матч — проти команди Німеччини. Як можеш охарактеризувати цього суперника?

— Обидва наші майбутні опоненти, Німеччина та Іспанія, — команди дуже сильні з огляду на те, які футболісти з яких чемпіонатів виступають у їхніх складах. Водночас грати проти таких суперників завжди цікаво. Очікуємо від них агресивного, атакувального футболу.

— Можеш виокремити головних зірок команди Німеччини?

— У німців зараз, як і в нас, іде омолодження команди. У них багато кваліфікованих гравців, наприклад, Лерой Сане, який перейшов до «Баварії», Тімо Вернер — нападник «Челсі», багато молодих талановитих футболістів.

— Матчі проти Німеччини та Іспанії відбудуться з глядачами, які мають заповнити 30 відсотків місць на трибунах НСК «Олімпійський». Наскільки присутність уболівальників є важливою для вас?

— Це фантастична новина, адже грати без глядачів сумно й неприємно. Зараз у Бельгії, де я виступаю, уболівальники також повернулися на трибуни, й атмосфера відразу стала зовсім іншою — з’явилися емоції. Тому те, що ми будемо грати з фанами, — чудова звістка! Упевнений, наші вболівальники надихнуть нас на гарну гру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.02.2024 13:00

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Грузії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Грузії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Лі...

19.02.2024 15:15

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Албанії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Албанії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Л...

18.02.2024 13:14

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Чехії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Чехії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Ліг...

08.02.2024 07:00

Жеребкування Ліги націй-2024/2025. Національна збірна України — в очікуванні суперників у дивізіоні В

У четвер, 8 лютого в Парижі відбудеться церемонія жеребкування Лі...

Підписатися на новини