Фінал Кубку України-2020 серед жінок: команди провели передматчеві тренування на «Сонячному»

У вівторок, 29 вересня, фіналісти розіграшу Кубка України сезону-2019/2020 — «Восход» (Стара Маячка) та «Житлобуд-2» (Харків) — провели передматчеві тренування на стадіоні «Сонячний» у Харкові, де вже завтра в очному протистоянні визначать володаря трофея.

Першими о 13.00 передігрове тренування провели фіналістки минулорічного національного Кубку — футболістки «Восходу». До вирішального поєдинку підопічні Романа Заєва готуються у складі 15-ти гравчинь:

воротарі: Алла Герасимчук, Людмила Устінова;

захисники: Наталія Аілінкій, Світлана Колька, Надія Кряж, Жозефіна Нганді, Інес Гогогуй, Марина Косік;

півзахисники: Марія Несіна, Тетяна Левицька, Ольга Осіпян, Роксолана Комар, Аліна Старухіна;

нападники: Марія Алуко, Поліна Янчук.

«У нас дуже хороша команда, але також ми розуміємо силу нашого суперника. Тренер дуже мотивує команду, надихає на те, щоб ми змогли гідно протистояти у фіналі. Сподіваюсь, я зможу завтра відзначитися забитими м’ячами», — прокоментувала прийдешню фінальну битву з «Житлобудом-2» форвард «Восхода» Марія Алуко.

Наставник команди з Херсонщини Роман Заєв визначив, за рахунок чого його колектив спробує нав’язати боротьбу чинному чемпіону України: «Сподіваюся, завтра ми вийдемо на гру повністю в бойовому складі. «Житлобуд-2» — топова команда на сьогоднішній день. Особливо за організацією гри й дисципліною на полі.

Ми фактично гратимемо проти збірної України, з огляду на те, що в «Житлобуді-2» виступають відразу 12 футболісток, які представляють національну команду. Проте, ми готуємося, налаштовуємося і постараємося дати бій.

Наша команда намагається насамперед брати своє за рахунок якісної тактичної роботи, і поки нам це вдається. А ще ми посилилися гравчинями з «Ятрані», та ж Поліна Янчук, сподіваюся, уже незабаром гучно заявить про себе».

Фото ЖФК «Восход»

Фото ЖФК «Восход»

«Житлобуд-2» у якості номінальних гостей вирішального двобою провів тренувальну сесію о 14.00. У передігровому тренуванні головний тренер харківського колективу Наталія Зінченко задіяла 21 футболістку, а до матчу не готується лише півзахисник Тетяна Китаєва, яка продовжує відновлюватися після травми.

Голкіпери: Дарина Бондарчук, Катерина Самсон;

захисники: Ірина Джуренко, Марія Колещук, Катерина Корсун, Любов Мохнач, Ірина Подольська, Тетяна Рижова, Анастасія Сірмай, Анастасія Філенко, Яна Котик, Натія Панцулая;

півзахисники: Ія Андрущак, Ірина Котяш, Яна Малахова, Юлія Титова, Тетяна Тріль, Ксенія Хайруліна;

нападники: Вероніка Андрухів, Яна Калініна, Роксолана Кравчук.

Яна Малахова, яка стала автором єдиного забитого голу «Житлобуду-2» у півфіналі Кубку, відзначила чудовий настрій у підготовці після двох перемог у складі збірної України у відборі Євро-2022: «Результат у матчах із Чорногорією та Грецією мене дуже потішив. Але максимально радіти ще зарано. Коли ми виконаємо план повністю, а саме виграємо ще й Кубок України, то щастю не буде меж!

Налаштовуємося на суперників, добре знаємо їхні можливості. Для «Житлобуду-2» це — дебютний фінал Кубку. І дуже хочеться провести його на максимумі і з хорошими емоціями завершити завтрашній день».

Фото «Житлобуд-2»

Фото «Житлобуд-2»

«Половина команди була в національній збірній, інша половина займалася в Харкові з другим тренером. 26-го числа ми грали з «Буковинською надією», повернулися додому, й два дні в нас були присвячені підготовці до цього фіналу. Крім Тетяни Китаєвої, усі здорові та знаходяться в хорошому тонусі. 18 найсильніших потраплять до заявки на гру. Ми прагнемо перемагати в кожному матчі, і завтрашній — не виняток», — підкреслила максимальне налаштування на фінальну зустріч Наталія Зінченко.

Фінал Кубку України серед жіночих команд-2020 відбудеться у середу, 30 вересня, на стадіоні «Сонячний» у Харкові (початок — о 14.00). Головним арбітром зустрічі виступить Катерина Усова з Києва.

Матч проходитиме без глядачів, але всі бажаючі зможуть поспостерігати й повболівати за свою улюблену команду, переглянувши онлайн-трансляцію на YouTube-каналі УАФ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.11.2023 16:13

Полтавська «Ворскла» стала володарем Кубка України-2023 серед жіночих команд

У фінальному поєдинку розіграшу Кубка України-2023 серед жінок на...

25.11.2023 11:30

Кубок України-2023 серед жіночих команд: фінальний матч — наживо із 14:00 на YouTube-каналі УАФ

Сьогодні, 25 листопада відбудеться фінальний матч ювілейного, 30-го ро...

16.11.2023 11:00

Кубок України-2023 серед жіночих команд: фінальний матч відбудеться у Львові

Визначено місце та час початку фінального матчу ювілейного, 30-го розі...

11.11.2023 20:10

Кубок України-2023 серед жіночих команд: визначилися фіналісти турніру

Сьогодні, 11 листопада відбулися матчі 1/2 фіналу розіграшу Кубка Укра...

Підписатися на новини