Позачергова Конференція ПФЛ України: президентом організації обрано Олександра Каденка

У Будинку футболу пройшла позачергова Конференція Професіональної футбольної ліги України, де було розглянуто низку питань, головним серед яких стали вибори президента ПФЛ.

Перш за все учасники Конференції одноголосно затвердили звіт аудиторської компанії про фінансово-господарську діяльність ПФЛ за період з 01.07.2019 по 15.08.2020.

Фото Павла Кубанова

Після цього Олександра Каденка одноголосно було обрано президентом Об’єднання футбольних клубів «Професіональна футбольна ліга України» на чотири роки у відповідності до Статуту ПФЛ. Першим із призначенням керівника ПФЛ привітав президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, який узяв участь у заході.

Фото Павла Кубанова

Також на конференції був затверджений Статут ПФЛ у новій редакції. Футбольні клуби ПФЛ протягом трьох місяців мають привести свої статути у відповідність до його вимог.

На розгляд Виконкому УАФ і остаточне затвердження буде надано рішення Конференції ПФЛ щодо договору про передачу комерційних прав від УАФ до ПФЛ на сезони-2020/2021, 2021/2022 та 2022/2023.

Фото Павла Кубанова

«Позачергова Конференція ПФЛ одноголосно обрала нового президента організації. Вітаю Олександра Каденка з такою високою довірою з боку клубів першої та другої ліг і бажаю лише успіху в проведенні якісних змін та реформ заради розвитку ПФЛ! — сказав у своєму виступі президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. — Минулий сезон став дуже складним і для Професіональної футбольної ліги, і для всього українського футболу через пандемію COVID-19. Існував серйозний ризик, що чемпіонат не вдасться завершити за спортивним принципом, як це сталося в деяких інших країнах Європи. Але вчасна консолідація зусиль УАФ і ПФЛ допомогла врятувати сезон, і змагання були завершені не в кабінетах, а на футбольному полі, як це й повинно бути.

Фото Павла Кубанова

А зараз у клубів ПФЛ, як і в УПЛ, уже є можливість проводити матчі з уболівальниками там, де це дозволяє епідеміологічна ситуація. Український футбол відроджується, і я бажаю всім клубам першої і другої ліг успішного сезону, нових перемог і досягнень!»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

18.02.2024 20:00

Андрій Шевченко зустрінеться з представниками клубів УПЛ та ПФЛ

З ініціативи президента Української асоціації футболу Андрія Шевченка...

Підписатися на новини