Запорізька область підхопила естафету вересневих заходів проєкту «Відкриті уроки футболу»

«Відкриті уроки футболу» є доступними для всіх та націлені не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від гри у футбол незалежно від рівня здібностей дитини, впровадження цінностей здорового способу життя. Усі вересневі заходи в Запорізькій області проходили в новому форматі, адаптованому до всіх санітарних та протиепідемічних норм.

У селі Роздол Михайлівського району фестиваль згуртував учнів Новогорівської й Високівської шкіл, Таврійського, Коханівського НВК та Роздольського ліцею.

Урочисте відкриття фестивалю відбулося за участі національного координатора проєкту Євгенія Столітенка, координаторки проєкту в Запорізькій області Людмили Падалки, заступників голови Запорізької обласної асоціації футболу Олега та Сергія Каліманів, голови Роздольської сільської ради Валентини Копєйченко. Фестиваль було організовано за підтримки ФГ «Таврія-Скіф».

Після енергійного флешмобу кожна команда, що складалася з восьми учасників, повинна була пройти шість квадратів: «Майданчик психолога», «Здоровий спосіб життя», «Ігри на розвиток загальних та спеціальних навиків», «Веселі ігри», «Футбольні ігри» та «Футбольна техніка». У кожному квадраті з дітьми працювала команда тренерів у складі Ольги Константинової, Юрія Тарновського, Олексія Рикуненка, Володимира Кирчака, Тетяни Михайлишиної та Ольги Ратушняк разом із волонтерами.

Фото УАФ

Після цього естафету підхопило Запоріжжя, в якому на стадіоні «Титан» (директор — волонтер проєкту Олег Сірик) фестиваль об’єднав учнів міських шкіл №№ 4, 24, 33, 75 та гімназій №№ 46, 107).

Відкрили фестиваль національний координатор проєкту Євгеній Столітенко та заступник голови Запорізької обласної асоціації футболу Петро Гончарук.

Великий інтерес у дітей під час церемонії відкриття викликали виступи запорізького колективу сучасного танцю Emotion та футбольного фристайлера із Запоріжжя Ігоря Півня.

Фото УАФ

Завершилася естафета фестивалів в Запорізькій області в місті Оріхів. Юними учасниками свята стали учні Оріхівського НВК № 2 ім. В. А. Лазаряна, філії № 5 школи «Сузір’я», Преображенського НВК «Основа».

Із привітанням до дітей звернулися голова Оріхівської районної асоціації футболу, депутат Оріхівської міської ради Роман Вискребенцев та координатор проєкту Євгеній Столітенко.

Волонтери кожної з громад, що взяли участь у заходах «Відкритих уроків футболу» в Запорізькій області, наголосили на тому, що проєкт залучає дітей до футболу та здорового способу життя, створює святковий настрій, вчить дітей спілкуватися між собою.

Фото УАФ

Традиційно всі діти — учасники фестивалів отримали солодкі подарунки та сертифікати, а школи-учасниці — необхідний спортивний інвентар від Української асоціації футболу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини