Ліга Європи. «Колос» дебютував в єврокубках перемогою над грецьким «Арісом»

Ковалівський «Колос» пробився до третього раунду кваліфікації Ліги Європи, здолавши на виїзді грецький «Аріс».

Підопічні Руслана Костишина здобули перепустку до Ліги Європи, перемігши у плей-офф Прем’єр-ліги. У дебютному єврокубковому матчі «Колосу» випало грати в Салоніках із місцевим «Арісом».

Напередодні у рамках чемпіонату України ковалівці розгромили «Львів». Порівняно з тим поєдинком у складі команди сталася лише одна заміна — справа в захисті вийшов Зозуля. І саме Олексій мав перший реальний шанс відкрити рахунок, однак після навісної передачі не зміг як слід підставити ногу.

Якщо на початку зустрічі «Колос» діяв обережно, то надалі з кожною хвилиною українці набиралися сміливості. На 33-й хвилині чудовий момент змарнував Смирний, який із близької відстані не переграв воротаря суперників. Греки відповіли небезпечним штрафним від Матільї, коли м’яч облизнув поперечину.

Другий тайм розпочався з історичного голу ковалівців — Богданов виконав штрафний із лівого флангу, і Новак головою вразив дальній кут. Утім, незабаром суперники відігралися. Після атаки правим флангом і прострілу м’яч відскочив до Бруну Гами, й екс-гравець «Дніпра» влучно пробив у праву дев’ятку.

Фото koloskovalivka.com

У цей період гравці «Колосу» відчували неабиякий психологічний тиск, але дуже вчасно забили другий м'яч. Під час контратаки Морозку вдалося подати з правого флангу, удар Ємця відбив голкіпер, але на добивання встиг Антюх. До речі, саме Денис став автором вирішального голу своєї команди в плей-офф за право грати в Лізі Європи.

Вихід екс-форварда збірної України Селезньова допоміг «Колосу» на останніх хвилинах — Євген на досвіді чіплявся за м’яч та завдав кількох небезпечних ударів. Також відзначимо нереалізований вихід сам на сам Антюха. Греки свої моменти створили, але Волинець видав кілька сейвів, а Манчіні в доданий арбітром час схибив з убивчої позиції.

У підсумку «Колос» здобув перемогу в першому для себе єврокубковому матчі в історії. Тепер у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи ковалівці на виїзді зустрінуться з хорватською «Рієкою». Одноматчева дуель відбудеться 24 вересня.

Ліга Європи. 2-й кваліфікаційний раунд

«Аріс» (Греція) «Колос» (Україна) 1:2 (0:0)

Голи: Бруну Гама (55) — Новак (47), Антюх (63).

«Аріс»: Хуліан, Саша (Манчіні, 78), Рос, Даткович, Ганя (Манос, 70), Джегго, Матілья, Фетфацидіс, Бертольо, Бруну Гама, Лопес.

Запасні: Буше, Делізісіс, Сангергіс, Багаліаніс, Шакич.

Тренер: Міхаель Еннінг.

«Колос»: Волинець, Зозуля (Морозко, 50), Гавриш (к), Петров, Новак, Ємець, Смирний (Д. Костишин, 88), Богданов, Задоя, Антюх, Лисенко (Селезньов, 64).

Запасні: Кучеренко, Мілько, Чорноморець, Ільїн.

Тренер: Руслан Костишин.

Арбітр: Ліонель Чуді (Швейцарія).

Попереджені: Рос (68) — Богданов (35), Задоя (37), Морозко (76), Гавриш (86).

17 вересня. Салоніки. Стадіон «Клеантіс Вікелідіс».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини