«Кубок Довіри»: у листопаді відбудуться регіональні змагання, переможці яких вийдуть до фіналу

Полісмени та вчителі фізичної культури Луганської області пройшли навчання за програмою «Застосування концепції «Спорт заради розвитку» в роботі з дітьми».

10—14 вересня в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції було проведено два дводенні тренінги «Застосування концепції «Спорт заради розвитку» в роботі з дітьми» для полісменів та вчителів фізичної культури з 15-ти громад Луганської області.

Фото прес-служби УАФ

Під час тренінгів, що проводилися на базі готелю «Мир» у Сєверодонецьку, учасники вивчали концепцію «Спорт заради розвитку», обговорювали тему ефективної комунікації з дитиною з елементами ненасильницької комунікації, питання профілактики правопорушень та негативних явищ у громаді через взаємодію поліції та дітей засобами спорту.

Окрім теоретичних занять, для учасників тренінгу було організовано практичні заняття, під час яких полісмени та вчителі фізичної культури відпрацювали адаптовані й спеціалізовані вправи та ігрову діяльність для розвитку партнерства, підвищення рівня культури комунікації, згуртованості різних соціальних груп.

Фото прес-служби УАФ

Уже найближчим часом будуть сформовані змішані футбольні команди із хлопців та дівчаток віком 13—14 років, що не займаються футболом професіонально. Особливістю проєкту є те, що дитячі команди тренуватимуть полісмени в парі з учителями фізичної культури.

Також кожна школа-учасниця проєкту спільно з полісменами розробить та втілить міні-проєкт «Кубок Довіри: поліція та громада очима дітей».

Уже в листопаді дитячі футбольні команди візьмуть участь у регіональних змаганнях, переможці яких боротимуться у фіналі за «Кубок Довіри».

Фото прес-служби УАФ

Проєкт «Кубок Довіри» побудований на основі концепції «Спорт заради розвитку», глобальної ініціативи ЮНІСЕФ, що впроваджується по всьому світу та ставить за мету не перемогу, а участь, розвиток уміння працювати разом як команда, побудову довірчих відносин та взаємоповаги, виховання цінностей, необхідних дітям, щоб повністю реалізувати свій потенціал.

Проєкт «Профілактика правопорушень та інших негативних явищ через взаємодію поліції та дітей на партнерських засадах («Кубок Довіри») у Луганській області» реалізується благодійним фондом «Розвиток футболу України» в партнерстві з Головним управлінням Національної поліції в Луганській області, Українською асоціацією футболу та Луганською обласною державною адміністрацією — обласною військово-цивільною адміністрацією в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.09.2020 13:05

«Кубок Довіри»: проєкт, який має на меті зробити громади більш безпечними та дружніми

У Луганській області стартує проєкт «Кубок Довіри», що пер...

24.03.2019 21:35

У першому «Кубку Довіри» перемогла дитяча команда зі Львівщини

Сьогодні, 24 березня, в Києві відбувся фінал першого в Україні дитячог...

18.03.2019 16:18

У столиці відбувся регіональний етап турніру «Кубок Довіри» серед команд Києва та області

У неділю, 17 березня, у Києві відбувся регіональний етап першого...

16.03.2019 14:07

У Києві пройде регіональний етап турніру «Кубок Довіри»

У Києві відбудуться регіональний етап першого в Україні дитячого...

Підписатися на новини