Проєкт «11х11 чемпіонів» дає свої плоди

12 вересня в селі Коржі Баришівського району Київської області з нагоди Дня фізичної культури і спорту відбулося відкриття стадіону для місцевого футбольного клубу «Трубіж».

Першим поштовхом для подальших великих інвестицій стала участь місцевої громади в проєкті «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів», який протягом минулого року був успішно реалізований Асоціацією аматорського футболу України та Українською асоціацією футболу за підтримки Посольства Німеччини в Україні та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ.

Результатом проєкту стало покращення інфраструктури 11-ти футбольних клубів у малих громадах, підвищення їхньої ефективності та навчання їхніх тренерів і менеджерів із використанням німецького клубного досвіду, масове залучення до занять дітей та молоді, активізація волонтерства, зацікавлення в активній участі місцевої влади й бізнесу, навички самостійного залучення інвестицій.

Фото прес-служби УАФ

У кожній з 11-ти громад проєкт набув ознак сталого розвитку, та покращення інфраструктури зі збільшенням місцевих інвестицій продовжується. Прикладом цього є продовження місцевих ініціатив, викликаних проєктом у клубі «Трубіж», щодо нарощування потенціалу та виконання цілого комплексу робіт із побудови стадіону для громади.

Із відкриттям стадіону громаду привітали Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен, перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, голова Київської обласної асоціації футболу Андрій Засуха, представники місцевої влади — селищний голова Баришівської ОТГ О. Варениченко, в.о. старости Коржівського старостинського округу В. Науменко, місцеві депутати — І. Гопкало, С. Дудка, президент ФК «Трубіж» М. Євтушенко, місцеві меценати — директор ТОВ «УІФК-Агро» Д. Трайс та представник підприємства «Метало Гальва Україна».

Окрасою свята став матч місцевих зірок — ветеранів футболу.

Фото прес-служби УАФ

«Ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю в таких проєктах, завдяки чому тисячі хлопчиків і дівчат із малих громад отримують можливість займатися улюбленою грою в сучасних європейських умовах», — відзначив у своєму виступі Вадим Костюченко, який від імені президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка та головного тренера національної збірної України Андрія Шевченка привітав усіх із Днем фізичної культури і спорту, після чого вручив місцевій футбольній громаді ексклюзивні подарунки від головної команди країни, зокрема — символічну футболку «12 гравець Коржі».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини