Наталія Зінченко: «Чорногорок не варто недооцінювати. Ця команда — міцний горішок»

18 вересня жіноча збірна України проведе черговий матч відбору Євро-2022 — із чорногорками. Для підготовки до цього протистояння наші футболістки зберуться в Києві 14-го числа.

— Я розраховую на 22-х гравців, яких і викликала на збір, — сказала головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Оскільки часу для експериментів і відпрацювання зіграності вже не буде, то при комплектуванні вирішила зупинитися на клубному варіанті, зробивши ставку на футболісток із найсильніших вітчизняних клубів — «Житлобуду-2» та «Житлобуду-1». Вони добре знають свої можливості, одна одну і, переконана, швидко знайдуть спільну мову.

— Але серед викликаних на збір гравців є й ті, що виступають за кордоном, зокрема, Ніколь Козлова аж у США…

— Це перспективний нападник, вона вже давно грає за океаном, і з її приїздом проблем ніколи не виникало.

Загалом у моєму розпорядженні опинилися саме ті футболістки, яких я хотіла бачити. Також важливо, що під час тривалої перерви ніхто з підопічних не травмувався, не захворів.

— Якою інформацією про найближчого суперника, збірну Чорногорії, ви володієте?

— Є відеозаписи останніх офіційних матчів чорногорок, обов’язково їх із підопічними переглянемо й проаналізуємо. Це молода боєздатна збірна, і її останнє поки що місце в нашій групі не повинно вводити в оману. Чорногорки, образно кажучи, міцний горішок, який нелегко буде розкусити. Вони намагаються діяти жорстко, використовуючи тактику дрібного фолу. Наскільки мені відомо, перед тренерським штабом збірної Чорногорії стоїть завдання награвати склад, який має вистрілити вже в наступних відбірних циклах.

Думаю, що ось ця розкутість теж може допомогти балканкам продемонструвати свої кращі якості. Однак і нам уже відступати нікуди, аби зберегти шанси пробитися далі, треба обов’язково перемагати.

— Як плануєте діставатися Чорногорії за нинішніх складних умов?

— Згідно з медичним протоколом УЄФА, для перельотів можна користуватися тільки чартерами. Завдяки допомозі УАФ до Подгориці вилітаємо 16 вересня о 16.00, повертаємося додому 19-го й одразу ж починаємо підготовку до наступного поєдинку — із гречанками. До речі, була інформація, що, враховуючи непросту епідеміологічну ситуацію в нашій країні, матч Україна — Греція може відбутися на нейтральному полі — на Кіпрі, але УЄФА все ж дозволив зіграти 22 вересня в Києві.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини